Phil Neville stopper øjeblikkeligt som træner for Englands fodboldkvinder. De får en vikar frem til sommer.

Den tidligere Manchester United-spiller Phil Neville stopper som landstræner for Englands fodboldkvinder med øjeblikkelig virkning. Det meddeler Det Engelske Fodboldforbund (FA) mandag.

Neville skulle egentlig være blevet på posten frem til OL senere i år, hvor England skal deltage, men det bliver med en anden landstræner.

Ifølge flere medier skal den tidligere forsvarsspiller overtage cheftrænerposten i den amerikanske MLS-klub Inter Miami, der har Nevilles tidligere holdkammerat David Beckham som ejer og præsident.

Det var allerede meldt ud, at Neville skulle stoppe som kvindelandstræner til sommer, og England har allerede afløseren på plads.

Den nuværende hollandske kvindelandstræner, Sarina Wiegman, har takket ja til at overtage Englands kvinder efter det udskudte OL til august.

Det gør hun stadig, og derfor vil en midlertidig landstræner blive udpeget til at styre tropperne indtil da, meddeler FA.

Phil Neville har været landstræner siden 2018.

Som spiller nåede han selv 59 landskampe, mens han på klubplan repræsenterede Manchester United fra 1994 til 2005, hvorefter han skiftede til Everton og blev der til karrierestoppet i 2013.

Inter Miami har netop afsluttet holdets første sæson i den bedste amerikanske fodboldliga, hvor holdet nåede med i slutspillet på yderste mandat, men derefter blev slået ud i første kamp.

Holdet har blandt andre Gonzalo Higuain og Blaise Matuidi i truppen.

/ritzau/