Peter Sørensen er blevet fyret som træner i AGF, meddeler AGF i pressemeddelelse sent onsdag aften.

- Det er med stor beklagelse, at vi har set os nødsaget til at ophæve samarbejdet med Peter Sørensen. Vores resultater har over en længere periode været utilfredsstillende, og det er vores vurdering, at selskab og klub er bedst tjent med at skifte cheftræner, siger administrerende direktør Jan Christensen. 

AGF tabte onsdag aften i pokalturneringen med 1-4 til AaB. Det er på baggrund af de sportslige resultater, at Peter Sørensen er blevet fyret, lyder det i pressemeddelelsen.

- Peter kom til AGF i 2010 på et tidspunkt, hvor vi netop var rykket ned i 1. division, og hvor vi sportsligt skulle på ret køl igen. Han lykkedes flot med denne opgave - først med en oprykning til Superligaen og derefter med vores bedste placering i 15 år og kvalifikation til europæisk fodbold. Desværre er udviklingen det seneste år stagneret, og resultaterne har været utilfredsstillende. Derfor har vi efter grundige overvejelser valgt at ophæve samarbejdet.

Peter Sørensen har over flere gange været kritiseret for sin mandskabsbehandling. Senest efter forårspremieren mod FCK, hvor AGF fik uafgjort. De problemer bliver dog ikke omtalt i pressemeddelelsen, hvor de sportslige resultater bliver lagt til grund for fyringen.

- Jeg vil gerne på AGF's vegne takke Peter for hans store indsats og engagement. Han har været med til at skabe et stærkt fundament at bygge videre på. Vi ønsker Peter al mulig held og lykke med hans videre karriere, siger Jan Christensen.

Ny cheftræner for AGF i minimum resten af foråret er 32-årige Jesper Fredberg, som tidligere har været U19-træner og senest assistenttræner for Superliga-holdet.