Peter Schmeichel skal i engelsk fodbolds Hall of Fame i landets nationale fodboldmuseum.

Den tidligere danske landsholdsmålmand, Peter Schmeichel, er blandt de spillere, som til efteråret bliver optaget i engelsk fodbolds Hall of Fame i landets nationale fodboldmuseum, som ligger i Manchester.

Det skriver museet på dets hjemmeside.

- Jeg er meget stolt af at komme i Hall of Fame. Jeg kommer i selskab med mange gode målmænd, som har spillet i England igennem årene - bl.a. Gordon Banks, Peter Shilton og Bert Trautmann. Og i Manchester United var jeg med et fantastisk hold ledet af Sir Alex [Ferguson], siger Peter Schmeichel til hjemmesiden.

Peter Schmeichel er i forvejen medlem af Dansk Fodbolds Hall of Fame og dansk idræts Hall of Fame.

Foruden Manchester United - som han bl.a. vandt fem mesterskaber og en Champions League-titel med - nåede den danske landskamps-rekordholder at repræsentere Aston Villa og Manchester City i Premier League.

Ud over Peter Schmeichel bliver også Matthew Le Tissier (Southampton), Cliff Jones (Tottenham Hotspur), Mike Summerbee (Manchester City), Ray Wilkins (Chelsea og Manchester United) og Eddie Gray (Leeds United) optaget i engelsk fodbolds Hall of Fame.

Dertil kommer den første anfører for det kvindelige engelske fodboldlandshold, Sheila Parker, samt Jack Taylor, der som den første englænder var dommer i en VM-finale. Det skete i 1974, hvor Vesttyskland slog Holland 2-1.

Selve indvielsen i Hall of Fame finder sted 25. september på det nationale fodboldmuseum.