Når man siger 'Peter Schmeichel' vil mange instinktivt også sige 'Manchester United'.

Den danske målmandslegende vil for evigt være forbundet til den engelske storklub, hvor han spillede i ni sæsoner, og som han vandt et utal af titler med.

Men faktisk kunne Schmeichel være havnet hos Manchester Uniteds evige ligarivaler, Liverpool. Det afslører han over for norsk TV2.

Et år inden Peter Schmeichel skiftede til Manchester United, henvendte Liverpool sig til Brøndby for at købe den danske målmand fri af hans kontrakt.

»I 1990 kom de (Liverpool, red.) med et bud på mig, og på det tidspunkt spurgte Brøndby mig, om jeg var interesseret. Manchester United var også inde i billedet på det tidspunkt, men Brøndby krævede for mange penge. Men jeg snakkede med Ferguson og vidste, at han ville vende tilbage med et nyt bud. Derfor ventede jeg et år og skiftede dernæst til United. Hvis jeg havde været Liverpool-fan, så var jeg skiftet til dem år forinden,« fortæller Peter Schmeichel og afviser dermed alle rygter om, at han skulle have været fan af Merseyside-klubben.

»Nej, nej, nej. Jeg har aldrig været Liverpool-fan, og jeg kommer aldrig til at blive Liverpool-fan. Men i 1980'erne havde Liverpool en dansker, Jan Mølby, og der heppede jeg lidt på ham. Men i ligaen har det altid været Manchester United.«