Den tidligere mangeårige Brøndby-formand og -direktør Per Bjerregaard erkender i et langt interview med Radio 24syv, at han selv er skyld i et dårligt eftermæle, og at han skulle have givet magten i klubben fra sig længe før, end det skete.

Det er i programmet "Mikrofonholder", at Per Bjerregaard over en time taler ud om tiden i Brøndby. I programmet møder Brøndby-tilhængeren Mads Andersen klubbens mangeårige boss.

Det var Bjerregaard, der byggede Brøndby op til at være den største klub i Danmark - en klub, der kunne være med på europæisk niveau - men det var også under Bjerregaard, at klubben i årene efter 2006 begyndte en lang, lang nedtur, der blandt andet har betydet, at det næste år er 10 år siden klubbens seneste danske mesterskab.



Per Bjerregaard gik af som formand for det professionelle selskab i juli 2012. Det skulle være sket meget før, erkender han i programmet, hvor han selv peger på, at hans kræftsygdom spillede en rolle i, at han tabte overblikket.

- Jeg skulle være gået af længe før. Der sker jo det, at jeg bliver syg og holder det for mig selv i mange år. Jeg får allerede at vide, at jeg er syg i 1999, men det bliver først alvorligt med kemobehandlinger i 2006, og da skulle jeg nok være gået af. For det er klart, at når man får at vide, at man har en dødelig sygdom, en kræftform i form af lekuæmi, så ligger det i baghovedet hele tiden, så koncentrationen med at gå ind i detaljerne om, hvad der nu er vigtigt og så videre, der har manglet noget dømmekraft, det er der ingen tvivl om. Så havde jeg sluppet for de røde faner, hvis jeg var gået af der, siger Bjerregaard.



Og herefter taler Mads Andersen om, at det sværtede Per Bjerregaards eftermæle, at han sluttede med syv forfærdelige år, og at det egentlig gjorde ondt set fra hans synspunkt som fan af klubben. Per Bjerregaard erkender, at det ikke var godt for eftermælet.

- Jeg er ked af det, men jeg har kun mig selv at bebrejde. Da lægerne siger, om jeg er klar over, at jeg får behov for tid til at passe min sygdom, og at jeg skal gå til mange undersøgelser og kontroller, tænkte jeg, at jeg ikke kan forlade det, som det ser ud nu.

Hør hele interviewet her: