FC København leverede tirsdag sensationen, da Galatasaray blev nedlagt i Parken med 1-0, og de danske mestre gik videre til Champions Leagues ottendedelsfinaler. 

Dem bliver der trukket lod til mandag, men det vigtige arrangement bliver uden sportsdirektør Peter Christiansen i salen.

»På mandag er jeg på ferie. Det lader jeg Romme (Daniel Rommedahl, red.) om. Han har trukket noget lort før, så det får han lov til igen,« lyder det fra den glade FCK-boss, da B.T. spørger ham. 

Der var heller ikke grund til andet efter en aften, hvor det lykkedes for kun anden gang i dansk fodboldhistorie for et hold fra Danmark at spille sig videre fra gruppespillet i den største klubturnering af dem alle. 

Peter 'PC' Christiansen var en lykkelig mand efter sejren mod Galatasaray.
Peter 'PC' Christiansen var en lykkelig mand efter sejren mod Galatasaray. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det er en flot præstation. Jeg er sgu stolt af Neestrup og drengene. Jeg har en god følelse hele vejen igennem. Når man tænker på, hvor vigtig kampen er, og hvor meget der er på spil – så er den afvikling, vi har på kampen, helt enorm. Det var en gennemført top performance,« siger Peter Christiansen om sit hold, der ender på otte point og går videre fra en gruppe med Bayern München, Galatasaray og Manchester United. FC København fik point mod alle hold. 

»Det er stærkt. Det er vildt nok, at vi skal tage syv point i de sidste tre kampe for, at det ser ordentligt ud, og vi lander, hvor vi gør, men altså, jeg synes, at vi mangler to eller tre point. Det er historien om vores kampagne i år. At vi driver kampene på en anden måde,« forklarer 'PC' og tilføjer:

»Vi er konkurrencedygtige på en helt anden måde, end vi var sidste år, selv om jeg også synes, at vi spiller godt i de sidste to, tre kampe sidste år. Men de unge er lidt mere erfarne i år, og så har vi toppet holdet med to, tre spillere, som er vant til at spille på det her niveau.«

Avancementet i Champions League giver en kæmpe milliongevinst, men sportsdirektøren har endnu ikke overblik over, hvordan pengene skal fordeles i klubben.  

 »Lige nu kommer det ikke til at betyde noget. Jeg kommer til at holde nogle møder, inden jeg går på ferie på fredag. Jeg tror, at vi skal have nogle øl i aften, det synes jeg, at vi har fortjent. De sidste par uger har været lidt strenge, der har været et stort pres og forventninger også – både fra jer og vores omgivelser og også fra os selv – vi skulle se, om vi kunne gøre det her færdigt,« siger han og pointerer så:  

»Jeg synes stadig, at vi mangler to, tre point i Champions League, når vi kigger på forløbet, og derfor er jeg endnu mere imponeret af den kamp, vi går ud og laver.« 

Peter Christiansen og FC København har også proklameret, at det for dem handler om hele tiden at hæve barren.

»Det er svært at hæve den mere, når der ikke er noget over Champions League i hvert fald. Jeg synes, at vi leverer på det, vi sige. Vi har vundet to danske mesterskaber, 'The Double' sidste år, vi har været i to gruppespil i træk, jeg synes, at det er okay, egentlig.«

 Sådan kan man også underdrive en historisk aften.