Juventus-stjernen Paul Pogba er testet positiv for brug af dopingmidlet, testosteron.

Den franske stjerne er blevet testet positiv for præparatet testosteron, som er på Det Internationale Antidopingagenturs (Wada) liste over forbudte stoffer.

Det bekræfter Italiens antidopingagentur ifølge nyhedsbureauet Reuters og sportsmediet La Gazzetta dello Sport mandag aften. Her fremgår det også, at Paul Pogba er suspenderet.

Allerede i løbet af eftermiddagen kom nyheden frem hos flere italienske medier.

Foto: Jonathan Moscrop/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Den 30-årige franske stjerne blev testet positiv for stoffet efter Juventus' sejr mod Udinese 20. august i en antidopingtest.

Paul Pogba kom ikke på banen i den pågældende kamp.

Testosteron må ikke tages, medmindre den pågældende spiller har en medicinsk undtagelse. 

Ifølge det italienske sportsmedie skulle Pogba ikke have haft dette. 

Den maksimale straf, at Paul Pogba kan modtage for at have taget brug af det ulovlige stof, er en udelukkelsen fra al sport i fire år.

Juventus har bekræftet den positive prøve og suspenderingen. »Klubben forbeholder sig ret til at vurdere de kommende trin i proceduren,« skriver Juventus videre på klubbens hjemmeside.

La Gazetta dello Sport skriver, at der nu skal foretages modanalyser for at be- eller afkræfte, hvorvidt Paul Pogba har taget testosteron.

Pogba har de seneste sæsoner døjet meget med skader og har blot spillet otte kampe i Juventus-trøjen siden, at han skiftede tilbage til den italienske storklub i 2022.

Senest fik han 29 minutter på banen i Juventus' 2-0-sejr mod Empoli 3. september.

Paul Pogba var i sin tid i Manchester United – og under franskmandens første ophold i Juventus – en af verdens bedste midtbanespillere.

Han var fast mand og en profil for det franske landshold, da de i 2018 blev verdensmestre.