Den 19-årige Inter-spiller kan nu skifte til mere spilletid på en lejeaftale hos de norske mestre fra Strømsgodset.  Aftalen nærmer sig underskrivelse.

Det blev de norske mestre fra Strømsgodset, der vandt kampen om at leje danske Patrick Olsen i Inter for resten af sæsonen.

Det 19-årige stortalent fløj lørdag eftermiddag til Oslo for at se nærmere på forholdene i klubben fra Drammen, efter at Inter og de forsvarende norske mestre er blevet enige om forholdene i en lejeaftale for resten af sæsonen.

Derfor kan Patrick Olsen nu vælge at give den sidste og afgørende accept og begynde en tilværelse under mindre forhold end i den italienske storklub, men samtidig også have betydeligt forbedrede udsigter til at få den faste spilletid, han har efterlyst efter at have opnået sin officielle debut for Inter inden jul.

- Patrick og jeg har mødt både den sportslige ledelse og trænerne, og det samlede indtryk af klubben og de planer, de har med Patrick er så overbevisende, at vi nu ser på forholdene og håber, at det munder ud i en endelig aftale, siger Patrick Olsens agent Michael Bolvig, da han sammen med talentet er på vej til Strømsgodset uden for Oslo.

I Strømsgodset har man overbevist Patrick Olsen om, at både træner Ronny Deila, spilkonceptet og konkurrenceforholdene byder op til at få en bærende rolle på den centrale midtbane, hvor profilen Stefan Johansen har efterladt et hul efter sit salg til Celtic.

Strømsgodset er kendt for at spille et mere pasningsbetonet spil på den kunstgræsbeklædte hjemmebane Marienlyst. og i en landsholdslignende 4-3-3-formation. Med udsigt til at spille kvalifikation til Champions League til sommer har Patrick Olsen angiveligt fundet udfordringerne og udviklingsmulighederne store nok til at lade alle erfaringerne fra træningen med Inters førstehold erstatte af udvikling i kampsituationer i målet om at færdigudvikle sig som seniorspiller.

Blandt andre græske Panathinaikos og flere italienske Serie B-klubber har også vist deres interesse for Patrick Olsen, inden Strømsgodset overbeviste Inter om, at Norge var den sikreste måde at gøre en fremtidig stjerne ud af den tidligere Brøndby-spiller. Men der er ingen garantier for fast spilletid, hvis Patrick Olsen som forventet signerer en lejeaftale med mestrene.

- Vi ville ikke gå videre med Strømsgodset, hvis vi ikke vurderede, at der var gode chancer for spilletid her. Men garantier for spilletid er ikke noget, vi hverken kan eller vil kræve fra Strømsgodset eller andre klubber, der har vist interesse. Det er noget, som Patrick selv må tage ved at vise sit niveau fra Inter på træningsbanen. Det er jeg overbevist om, at han nok skal gøre, siger Michael Bolvig.