Danmark har talt om det et utal af gange. Og nu er det så sket igen.

For endnu en gang er den helt, helt gal med Parkens græstæppe. Efter Suspekt-koncerten i september har nationalarenaens plæne nemlig været pinlig at se på for fodboldfans.

Senest under weekendens kamp mellem FC København og FC Midtjylland. Og om 11 dage kommer det danske landshold så til at træde ind på et underlag, der på ingen måde lugter af topfodbold.

En problemstilling, der endnu en gang ærgrer den danske landstræner, Kasper Hjulmand. Det erkendte han på tirsdagens pressemøde, da han udtog truppen til de kommende EM-kvalifikationskampe.

Parkens plæne sejler.
Parkens plæne sejler. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det er ærgerligt for FCK, tilskuerne og os, men lad os se, hvor meget de kan nå at gøre ved den. De har dygtige folk på den, så forhåbentlig er det en enlig svale. Jeg troede dog, der var kommet et skift, da de gravede banen op. Det måtte gerne have betydet, at der var styr på banen.«

Synes du, det er værdigt for det danske landshold?

»Du får mig ikke til at gå helt op på den store klinge, selv om I (pressen, red.) gerne vil have det. Jeg synes, det er første gang, jeg oplever det, efter de har lagt banen om i Parken.«

»Alle jer, der har kendt mig igennem mange år, ved jo, at jeg har talt om baner. Hvor vigtige kerneproduktet er. Dér er baner vigtigere end lounges. Jeg synes, der skal investeres flere penge i det, end man gør i forvejen. Vi ønsker allesammen en god bane. Det er den bedste oplevelse.«

Landstræner Kasper Hjulmand er ikke tilfreds med Parkens græstæppe.
Landstræner Kasper Hjulmand er ikke tilfreds med Parkens græstæppe. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Vis mere

Kasper Hjulmand medgiver dog, at det er besynderligt, at landsholdet kan stå i en situation, hvor træningsbanen i Helsingør kan være bedre end nationalarenaens.

»Spillerne kommer hjem til en fantastisk træningsbane. Det er selvfølgelig mærkeligt at have en bedre træningsbane end kampbane. Men lad os se, hvad de (Parkens Grounds Team, red.) kan gøre på 10 dage,« afslutter han.

FC København spiller tirsdag aften på det omtalte græstæppe, når mægtige Bayern München kommer på besøg i Champions League.

Danmark møder Kasakhstan i EM-kvalifikationen på hjemmebane 14. oktober.