Palmeiras vandt den rent brasilianske finale i Copa Libertadores med 1-0 over Santos på mål i 99. minut.

Palmeiras kan for første gang siden 1999 bryste sig af at være triumfator ved Copa Libertadores - Sydamerikas svar på Champions League i fodbold.

Sent lørdag aften dansk tid vandt Palmeiras den rent brasilianske finale med 1-0 over Santos, der tre gange i historien har løftet trofæet.

Breno Lopes blev den store helt for Palmeiras med sejrsmålet hele otte minutter inde i tillægstiden.

- Det er en uforglemmelig dag for mig at score målet, der vinder Libertadores, siger den 25-årige kantspiller, der kun har spillet for Palmeiras siden november, skriver Reuters.

- Jeg er ikke stand til at udtrykke mine følelser, tilføjer matchvinderen.

Finalen vil ikke blive husket som en af de bedste rent spillemæssigt. Santos havde bolden mest, mens Palmeiras var mere direkte i stilen.

Længe lignede det en nullert og dermed forlænget spilletid på Maracanã i Rio de Janeiro, hvor temperaturen nærmede sig 38 grader, men Palmeiras ville det anderledes.

I det 99. minut sendte Roni bolden ind i feltet, hvor den netop indskiftede Breno Lopes steg til vejrs og headede bolden ind i fjerneste hjørne til 1-0.

Dommeren lod kampen fortsætte i yderligere seks minutter, men Santos formåede ikke at svare igen.

Kampen blev ifølge Reuters overværet af 5000 særligt indbudte tilskuere og sendt direkte på tv til 191 lande.

Der var tale om 2020-finalen, som er blevet udsat som følge af coronapandemien. Finalen var oprindeligt sat til at blive spillet 21. november sidste år.

Det er tredje gang på fire år, at et brasiliansk hold vinder turneringen.

Med finalesejren er Palmeiras klar til VM for klubhold, der skal spilles i Qatar fra 4. til 11. februar.