Det er ikke ligefem, fordi de danske landsholdsangribere har brændt banen af i deres respektive klubber i 2018-sæsonen, som for de flestes vedkommende nu er gået på hæld.

Men så er det godt, at Nicklas Bendtner, som fortsat er i fuld sving med sin sæson, fik tanket lidt VM-selvtilid med en ægte center forward-scoring i Rosenborgs 3-0-sejr over Lillestrøm.

Se målet i videoen øverst

Dansker-målet faldt i det 20. minut, hvor Bendtner afsluttede et glimrende angreb ved på klassisk angriber-vis at sprinte foran sin oppaser og fra forreste stolpe sende bolden koldt i mål på sin førstberøring.

Det var Bendtners kun tredje sæsonmål i 10 kampe.

Få minutter senere må der være gået et sus gennem landstræner Åge Hareide, hvis han kiggede med. Her blev Bendtner på klodset vis savet ned af en Lillestrøm-forsvarer. Den 30-årige danske angrebsstjerne tog sig til knæet og måtte behandles, men kom på banen igen.

De øvrige mål blev sat ind af Andre Helland og Alexander Söderlund, som gjorde det til 3-0 to minutter efter, han havde erstattet Bendtner, som fik 70 minutter i benene i hjemmebanesejren.

Nicklas Bendtner blev i mandags som forventet udtaget til Åge Hareides 35-mand store VM-bruttotrup, og han ventes at klare ’cuttet’, når landstræneren skærer truppen ned til 23 mand før VM i juni i Rusland.

Også Mike Jensen, som ligeledes er VM-aktuel for Danmark, var med i Rosenborgs sejr.

Se også