Et lille smil på læben efter en rædselsfuld præstation.

Det var, hvad der fik en sand legende til at lange ud efter Christian Eriksen i aftes live på britisk tv.

Her satte den danske Manchester United-stjerne ord på, hvad der gik galt i 3-0-nederlaget til Sevilla, der sendte englænderne ud af Europa League-kvartfinalen efter en svag præstation, som eksperter og fans ikke havde meget til over for.

»Vi lavede flere fejl, end vi normalt gør, og jeg tror, at holdet som helhed ikke formåede at reagere på de fejl, som holdkammeraterne begik,« sagde Eriksen blandt andet i liveinterviewet med britiske BT Sport kort efter det hektiske opgør i Sevilla.

Foto: Michael Regan
Vis mere

Og så var det, at det velkendte afvæbnende – og måske undskyldende – smil kom på de fynske læber. Da der efterfølgende blev klippet tilbage til studiet, kunne Manchester United-ikonet Paul Scholes ikke holde sin ord tilbage.

»Han ser ret glad ud her, Christian. Jeg har ingen idé om hvorfor,« lød den undrende reaktion fra den tidligere midtbanestjerne for De Røde Djævle.

Og han var ikke den eneste, der kritiserede Eriksen og hans holdkammerater, som har fået høvl i den engelske presse efter deres kvartfinaleexit.

»Skyldig i sjuskede fejl, da United havde behov for hans rolige indflydelse, og så var Eriksen ikke i stand til at bruge sin rutine,« skriver Manchester Evening News eksempelvis.