Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hæderkronede Esbjerg fB er i frit fald.

Det står klarere end nogensinde her til aften, hvor den kaos-prægede klub tabte den ultra-vigtige bundgyser mod Fremad Amager i 1. Division med 2-0.

Nu nærmer 2. Divisons-afgrunden sig for den stolte klub, som har været med til at præge dansk fodbold med fem mesterskaber i 60erne og 70erne og med topplaceringer i Superligaen, pokaltitel og europæiske optrædener i de sidste 20 år.

Esbjerg fB ligger nu under nedrykningsstregen i 1. Division, hvor de bliver overhalet i tabellen af netop Fremad Amager, som vandt på mål scoret af Christoffer Palm og Gustav Marcussen i første halvleg på Sundby Idrætspark.

Tre point har Esbjerg fB nu op til Fremad Amager over stregen med fem kampe tilbage af sæsonen, som fra start til slut har været en frygtelig affære for vestjyderne.

Særligt efter vinterpausen er det gået helt skævt for klubben, som er ejet af den amerikanske investorkreds Pacific Media Group, der købte klubben i februar 2021 for 30 millioner kroner.

Her er det kun blevet til fire point - efter fire uafgjorte opgør - i de seneste otte kampe.

Samtidig er det kommet frem i de seneste uger, at den amerikanske ledelse har stresset den midlertidige cheftræner Michael Kryger til en sygemelding.

Derudover har trænerskift og fan-uro været afledere af den uskønne sæson, som nu kan ende i den helt store katastrofe: Nedrykning til landets trejdebedste række.

Andre læser også