Skiftet fra Superligaen til Tysklands bedste række har vist landsholdsspilleren den mørke side af livet som fodboldstjerne.

Mere vil have mere, men på et tidspunkt når fodboldens mest feterede stjerner vel et punkt, hvor pengene ikke længere er den største drivkraft?

Sådan tænkte midtbanemotoren William Kvist før sit skifte til Bundesliga-klubben Stuttgart i sommeren 2011. Et år senere blandt sine medspillere er han blevet klogere på penges betydning for rige spillere.

 - Jeg troede, at det var Superliga-spillere med 20.000-30.000 kr. i månedsløn, der tænkte, at de noget så gerne ville tjene 80.000-100.000 kr. om måneden. Nu har jeg en anden opfattelse. Det er faktisk folk, der tjener mere end 15 mio. kroner om året, som tænker mest på, hvordan de kan tjene flere penge, siger William Kvist til Jyllands-Posten.

- Når bankbøgerne bliver større, tænker folk åbenbart mere på dem. Det har slået mig, forklarer en overrasket William Kvist, der selv synes at have sikret sin fremtid.
   
Stuttgart-spilleren har inden sin udlandstogt gennemført en kandidatgrad på Handelshøjskolen CBS i København og er desuden medejer af et ejendomsfirma.