Det er meget sjældent, at man hører Manchester Uniteds manager, José Mourinho, give udtryk for, at han fortryder noget som helst. Normalt tager han kun ansvar for succeserne, mens fiaskoerne enten skyldes tilhører dommeren eller modstandernes uværdige opførsel. Men Sky Sports har tilsyneladende fanget portugiseren i et bemærkelsesværdigt lune, hvor han for en gang skyld har fingeren mod sig selv.

Nu erkender Mourinho, at han nok burde have gået to af sine spillere større chancer for at vise deres værd. Det gælder de to kantspillere Memphis Depay og Ashley Young, som begge kan være på vej ud af United-truppen i januar måneds transfervindue.

Hollænderen har bare fået ti kampe, siden Mourinho overtog ansvaret i Manchester-klubben sidste sommer, og den unge kantspiller sættes i forbindelse med Everton. Young har fået kampkort en gang færre siden magtskiftet.

»Jeg har det stadig dårligt med mig selv, fordi jeg ikke har givet alle chancen. Der er nogle positioner i truppen, som vi har overbooket. Den offensive kant-position, vi har ikke bare rene kantspillere, vi har også spillere, som kan tage den plads. Vi kan tilføje Rashford og Rooney oveni spillere som Lingaard, Mata, Mkhitaryan, Memphis Depay, Martial og Ashley Young.«

»For at være helt ærlig, så jeg har ikke givet folk som Ashley Young og Memphis Depay nok kampe til at bevise deres værdi, og det har jeg det lidt dårligt med,« sagde Mourinho ifølge Daily Mail til Sky.

Umiddelbart vil han dog helst ikke lave om på sin trup i januar-vinduet.

»Jeg bliver ved med at sige det samme. Jeg kan lide min trup, jeg vil gerne beholde min trup, jeg tror mere på sommermarkedet end vinterens transfervindue. Mere stabilitet, mere tid, større udvalg. Det tror jeg er bedre. Men lad os se, hvad der sker. Hvis vi køber, så køber vi en spiller. Vi køber ikke to, tre eller fire. Hvis vi åbner døren for, at en spiller kan forlade os, så er det ikke fordi vi skubber ham ud, så er det fordi, at han virkelig gerne vil væk.«

United sættes i forbindelse med den svenske Benfica-forsvarer Victor Lindelöf, som menes at koste omkring 336 millioner kroner, men det vil Mourinho ikke kommentere på.

»Der er snak om så mange spillere. På forsiderne i Portugal er alle spillere på vej til Manchester United. Det er helt normalt. For et par sæsoner siden så blev alle spillere fra Portugal sendt til Chelsea, sendt til Real Madrid. Det er helt normalt i forbindelse med mig.«

Mourinho blev også spurgt, om  han kan tænkes at skifte til den kinesiske Super League, nu hvor spillere som Oscar og Carlos Tevez er på vej til Kina.

»De kinesiske penge er attraktive for alle og enhver, men jeg holder mere af fodbold på højeste niveau. Jeg er 53, jeg er alt for ung, har alt for mange fodbold-år tilbage i mig til at være på vej til et sted som Kina. Jeg vil blive der, hvor det er sværest at vinde, så jeg er det rigtige sted,« fastslog han og tilføjede, at han forventer at forblive i Manchester United de næste mange år.

»De gav mig en treårig kontrakt og har bakket mig godt op, de har hele tiden givet mig fornemmelsen af, at det ikke kun er tre år, at jeg skal blive her. Jeg har hele tiden haft fornemmelsen af, at jeg skal være meget længere.«

Mourinho står næste gang i spidsen for Manchester United 2. juledag, hvor han får besøg af Sunderland på Old Trafford.

 

 

 

Andre læser også