Der var syv vindere og fire tabere – pludselig løb alle efter den samme.

Lyset i den dunkle kongreshal blev tændt, og pludselig startede mylderet.

Journalisterne hastede ned af trapperne og indtog for første gang denne dag det samme gulv som de europæiske fodboldledere, der netop havde stemt om de magtfulde poster. Ellers var pressen bænket allerbagest på en balkon, hvor det var allermørkest.

På kongressens gulv stod det hurtigt klart, hvem der var dagens største samtaleemne, norske Lise Klaveness. Hun blev dagens helt store taber, da hun ikke blev valgt ind i Det Europæiske Fodboldforbunds (UEFA) eksekutivkomité ved onsdagens kongres i Lissabon.

En horde af journalister fulgte hende ud i den portugisiske forårsvarme på 25 grader.

Hun er langt mindre eftertragtet blandt de 55 medlemslande, hvor hun kun fik 18 stemmer, kun én kandidat fik færre. Omvendt var Jesper Møller virkelig populær i afstemningen, for han fik hele 42 stemmer, og blev kun overgået af én anden kandidat.

»Det er virkelig flot. En flot anerkendelse af det arbejde, som Jesper har lagt. Der har været lidt diskussion om en usynlig valgkamp, men det her valgresultat, hvor 42 ud af 55 medlemsforbund stemmer på ham, vidner om, at det er en mand, der har gjort sit arbejde,« siger DBU-direktør Jakob Jensen, mens formand Jesper Møller var gået til møde med den nye eksekutivkomité.

»Det vidner om en mand, der har gjort sit arbejde. Han er påskønnet og en mand, man gerne ser fortsætte. Det er jeg meget stolt af på Jesper vegne.«

Klaveness' nederlag fik også et par ord med på vejen.

»Demokratiet har talt, og jeg kan se, at hun vil stille op om to år, så hun skal have held og lykke. Vi vil gerne samarbejde tæt i Norden, og vi har et fint samarbejde,« siger direktøren.

Udenfor stod den norske fodboldboss skuffet tilbage – omgivet af journalister.

Hun remsede alt det op, hun havde lært, blandt andet at kvindelig repræsentation kunne være en rød klud for nogle, og at geografisk balance spiller virkelig meget ind. Der var efter hendes vurdering for mange nordiske fodboldledere om for få pladser.

»Så bliver der spænding, men samarbejdet er generelt godt.«

»Jeg vil stille til valg igen, og det vil Jesper også, og så er det, som det er,« siger Klaveness, før hun rykker videre til næste pulje af journalister.