Foto: PETER POWELL

David Moyes har ikke fået den ønskede start i Manchester United, efter han overtog managerposten fra Alex Ferguson. Med tre nederlag i træk, er spillerne, ifølge den engelske avis The Guardian, begyndt at tvivle på Moyes som manden, der kan vende skuden.

Da Moyes tiltrådte i United, fik han selv lov at udpege den sportslige stab omkring holdet. Han medbragte sine egne trænere Steve Round, Phil Neville, Chris Woods, Jimmy Lumsden og udpegede derudover Ryan Giggs, mens han skilte sig af med de eksisterende trænere René Meulensteen, Mike Phelan og Eric Steele.

Det vakte undren blandt flere spillere i truppen, at man valgte at skille sig af med en gruppe mennesker, der havde medvirket til en af de mest succesfulde perioder i klubbens historie.

Moyes har som manager aldrig vundet et stort trofæ med en klub, og trænersædet begynder så småt at brænde under United-manageren, idet hans hold er placeret på en skuffende syvendeplads, 11 point efter Arsenal på førstepladsen, og med fare for ikke engang at kvalificere sig til Champions League.

Ifølge The Guardian er der ikke tale om et decideret oprør blandt spillerne, men det forlyder, at klubbens anfører Nemanja Vidic, går med overvejelser om at forlade klubben på trods af, at United gerne vil forlænge aftalen. Før nederlaget mod Sunderland afviste Vidic' agent, at der kunne blive tale om en forlængelse:

- I øjeblikket vil jeg udelukke en kontraktforlængelse med United.

Udover Vidic, har Rio Ferdinand udtrykt irritation over, at Moyes altid sætter navn på start-elleveren på selve kampdagen, mens Ferguson altid gjorde det dagen før. Sidst men ikke mindst skulle United være på jagt efter Leighton Baines fra Everton, som erstatning for Patrice Evra, der har kontraktudløb til sommer.

Efter nederlaget til Sunderland, var Danny Welbeck den første United-spiller, der rejste tvivl om kvalifikationen til Champions League:

- Jeg kan godt forstå, hvorfor fansene er bekymrede. Vi er ikke i nærheden af Champions League-pladserne i øjeblikket. Vi skal tilbage i form og blot vinde de næste kampe.

Angriberen kan ikke umiddelbart forklare Uniteds dårlige sæsonstart:

- Jeg kan ikke pege på én ting, der kan forklare, hvad der foregår. Vi blev mestre i sidste sæson, og vi ved, vi ikke har været stabile nok. Det er en ny situation for os alle sammen, men det vigtigste er, at vi kigger på den næste kamp.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.