Jonas Borring har spillet sin sidste kamp i AC Horsens.

Fodboldspilleren har med øjeblikkelig virkning fået ophævet sin kontrakt, selv om den egentlig skulle løbe til sommeren 2020.

»Jonas Borring var fantastisk for os i den første halvsæson, hvor han var stærkt medvirkende til vores flotte placering i top seks,« siger AC Horsens-manager Bo Henriksen i en pressemeddelelse:

»Det sidste års tid har været lidt op og ned for både Borring og os som klub, men han har altid ydet et fremragende stykke arbejde og været yderst professionel, og vi ønsker ham alt det bedste fremover.«

Jonas Borring kom til klubben for i vinteren 2018. Siden er det blevet til 30 kampe og to mål.

Han erkender selv at tragiske ydre omstændigheder har påvirket hans fodboldspil.

»Jeg synes, at mit første år i klubben var rigtig godt. Jeg var med til at spille os i top 6 og havde også mange gode kampe sidste efterår. Foråret i år blev desværre ikke som håbet, hverken for klubben eller mig selv. Jeg var hårdt ramt af min fars sygdom og død, og det påvirkede mit spil på banen,« siger Jonas Borring.

Den i dag 34-årige fodboldspiller blev i 2008 den dyreste danske fodboldspiller nogensinde handlet mellem to Superligaklubber, da han skiftede fra OB til FC Midtjylland.

Her var han i fire år. Siden blev det til en lige så lang periode i Randers.

I april 2016 skiftede han til Brøndby, men det blev til et ultrakort ophold på kun tre måneder, inden det igen blev til en kontrakt med FC Midtjylland.

Siden januar sidste år har arbejdsgiveren altså heddet AC Horsens.

Jonas Borring overvejer nu, om han har sparket til sin sidste bold som professionel:

Jonas Borring (forrest) overvejer nu et karrierestop.
Jonas Borring (forrest) overvejer nu et karrierestop. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Nu må vi se hvad fremtiden bringer. Jeg er i rigtig god form og føler stadig, jeg kan gøre en stor forskel, så det helt sikkert en mulighed at fortsætte med at spille fodbold,« siger Jonas Borring:

»Omvendt har jeg også mine tanker på erhvervslivet, hvor jeg ser mig selv i f.eks. salgsbranchen og er også åben overfor den vej. Jeg ønsker alle i og omkring klubben held og lykke fremover.«

Der er gang i spiller-svingdøren i disse dage hos AC Horsens.

Lørdag meddelte klubben, at Thomas Kortegaard stopper karrieren efter at have været igennem et kræftforløb - og i onsdags blev norske Sivert Heltne Nilsen solgt til svenske Elfsborg, mens den tidligere spillere Alexander Ludwig blev hentet tilbage fra OB.