Lyngby Boldklub stopper samarbejdet med Thomas Nørgaard som cheftræner, oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Fremtiden bliver med et nyt trænerteam, fortæller Lyngby-sportsdirektør Birger Jørgensen i en pressemeddelelse.

»Vi har i dag valgt at afskedige Thomas Nørgaard. Som klub har vi behov for nyt blod i trænerstaben.«

»Thomas havde bygget sit eget team op, men vi tror ikke på, at de kan føre os tilbage i Superligaen,« siger Birger Jørgensen.

Thomas Nørgaard kunne ellers godt have set sig selv fortsætte som træner, udtaler han.

»Det er en klub med hjerte og sjæl, en klub som jeg godt kunne se mig selv have fortsat i under de rigtige omstændigheder. Klubben har dog ønsket at viske tavlen ren for at kunne starte en ny fortælling. Det er en del af gamet, hvilket jeg accepterer,« siger Thomas Nørgaard.

Lyngby siger ligeledes farvel til førsteassistent Max Mölder samt assistenttræner Stephen Foyston, der også stopper i klubben.

Tirsdag meldte klubben selv ud, at man har sagt farvel til assistenttræner Mikkel Marker, der havde ansvar for den fysiske træning.

Thomas Nørgaard tog over som Lyngby-træner, efter at David Nielsen forlod jobbet i efteråret til fordel for cheftrænerposten i AGF.

Det startede lovende for 36-årige Nørgaard i Lyngby, der blandt andet vandt 3-1 hjemme over FC København i oktober, men derefter gik det hurtigt ned ad bakke.

Kaosset i Superligaens vinterpause, hvor Lyngby balancerede på randen af konkurs gjorde heller ikke betingelserne bedre for Nørgaard.

Klubben mistede blandt andre Mikkel Rygaard og Bror Blume, der var nogle af holdets profiler. Det kunne også ses på banen, hvor det efter vinterpausen ikke gik særligt godt.

Et dårligt forår endte også med den dårligst mulige afslutning, da Lyngby efter to kampe mod 1. divisionsholdet Vendsyssel FF i slutningen af maj rykkede ud af Superligaen.

Det er altså nu endt med, at Thomas Nørgaard har fået en fyreseddel.

/ritzau/