Lyt til artiklen

Vild sydlandsk fodboldstemning, mesterskabsjagt og Champions League-ambitioner.

Fodboldspilleren Philip Zinckernagel laver noget af et vildt klubskifte til de 47-dobbelte græske mestre fra Olympiakos.

Den græske storklub oplyser på sin hjemmeside, at man har skrevet en treårig kontrakt med den danske offensivspiller, som kommer til fra engelske Watford.

Det er et skifte, som har været kraftigt undervejs i denne uge. I B.T.-podcasten 'Transfervinduet' har man blandt andet kunnet høre, at Zinckernagel onsdag landede i Athen for at færdiggøre lægetjek og få styr på formaliteterne i kontrakten med det græske mesterhold.

Zinckernagel blev modtaget af pressen og fans i Athens lufthavn.
Zinckernagel blev modtaget af pressen og fans i Athens lufthavn.
Vis mere

27-årige Zinckernagel har taget lidt af en omvej til at nå op på et niveau, hvor Champions League-fodbold er et realistisk scenario. Offensivspilleren kom til Watford i januar 2021 efter en stor sæson for norske Bodø/Glimt.

Inden han drog til Norge i 2018 tørnede han ud for HB Køge, FC Helsingør og Sønderjyske på dansk jord, hvor han aldrig opnåede stjernestatus i Superligaen.

I hele sidste sæson var han udlejet til Nottingham Forest. Her spillede han 50 kampe på tværs af alle turneringer. Det blev til syv mål og ti målgivende afleveringer.

I både Watford og Nottingham Forest formåede Zinckernagel at rykke op i Premier League, men i begge tilfælde har han altså  skiftet klub, inden Premier League-bold blev en realitet.