Zinedine Zidane er ny cheftræner i Real Madrid.
Zinedine Zidane er ny cheftræner i Real Madrid. Foto: GERARD JULIEN

Så blev det officielt. Dagen efter, at Real Madrid spillede 2-2 mod Valencia, er cheftræner Rafael Benitez fortid i klubben, og hans afløser er allerede på plads.

Det bliver, som flere spanske medier tidligere på dagen har rapporteret, klubikonet Zinedine Zidane, som skal styre de mange stjerner i den spanske storklub. Det bekræftede Real Madrids præsident Florentino Perez på et pressemøde kort efter klokken 20.00 mandag.

Zinedine Zidane spillede fra 2001 til 2006 155 førsteholdskampe for kongeklubben, og siden karrierestoppet har det ligget i kortene, at han en dag ville stå i spidsen for Real Madrid som cheftræner.

43-årige Zidane har dog ligesom klubbens ledelse understreget flere gange, at han først skulle have noget erfaring med spillet uden for banen, og siden 2012 har franskmanden haft flere funktioner i Real Madrid som sportsdirektør, ungdomstræner og den seneste rolle som cheftræner for andetholdet Castilla og assistent for Rafael Benitez.

En fyret mand, han altså nu afløser. Og en mand, der kun fik et halvt år som cheftræner for Real Madrid.

Zinedine Zidane overtager Real Madrid i en position, hvor klubben ligger fire point fra topholdet Atlético Madrid og to point efter Barcelona, som har spillet en kamp færre.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.