Lyt til artiklen

Drømmeskiftet er nu officielt: Andreas Christensen er FC Barcelona-spiller.

'Velkommen til FC Barcelona, Andreas Christensen,' lyder det fra den spanske storklub på Twitter.

Den 26-årige danske landsholdsstjerne skifter gratis fra Chelsea, hvor han har været på kontrakt siden 2012. Dermed er en længere transfersaga om Andreas Christensens fodboldfremtid overstået.

Det har nemlig nærmest været en offentlig kendt hemmelighed i flere uger, at 'AC' har haft sin aftale klappet og klar med de spanske giganter. Ifølge FC Barcelona har parterne lavet en fireårig aftale.

Klubpræsident Joan Laporta udtalte forleden, at Christensen ville blive præsenteret i klubbens blårøde trøje på torsdag.

Og nu blev det så officielt: På torsdag bliver Andreas Christensen officielt præsenteret som ny spiller i FC Barcelona.

Her vil den 26-årige dansker klokken 12 lokal tid officielt signere kontrakten, inden han bliver vist frem på træningsanlægget.

Med storskiftet får danskeren opfyldt en drøm om at tørne ud for FC Barcleona. Det er den drøm, blandt andre faktorer, der gjorde, at 'AC' takkede nej til en forlængelse af sin aftale med Chelsea, som løb ud 1. juli i år.

Det har skabt en lidt bøvlet sidste sæson for den stærke forsvarsspiller i London-klubben, som han sagde farvel til for nogle uger siden med en rørende besked efter ti års oplevelser, 161 kampe på førsteholdet og en Champions League-titel.

Med skiftet til FC Barcelona, en af verdens største klubber, træder Andreas Christensen i fodsporene på Allan Simonsen og Michael Laudrup, og han bliver holdkammerat med landsholdskollega Martin Braithwaite.