Jores Okore er skiftet til AaB. Det kan BT afsløre.

Skiftet er gået igennem torsdag aften, erfarer BT.

Ifølge BTs oplysninger har Jores Okore skrevet under på en treårig kontrakt, og AaB betaler 4,2 millioner kroner for at få den nu tidligere FC København-spiller til Aalborg.

Omkring otte minutter efter BTs afsløring har FC København offentliggjort salget af den 24-årige midterforsvarer, der kun fik en enkelt sæson i klubben.

»Det er ikke altid, tingene lykkes. Vi fik en god mulighed, da Jores blev tilgængelig for os sidste sommer, og vi slog til. Men tingene er ikke gået op i en højere enhed, som begge parter ellers har ønsket det. Det skyldes ikke mindst, at Erik Johansson og Zanka har været utroligt stærke, og Jores derfor ikke har fået den spilletid, han har ønsket. Der er ingen sure miner fra hverken os eller Jores, men vi er enige om, at det er bedst for hans karriere, at han får muligheden for at spille et andet sted. Her er en stærk klub som AaB helt sikkert en god base for ham. Vi ønsker Jores alt det bedste fremover,« siger Ståle Solbakken til FC Københavns hjemmeside.

Jores Okore siger selv om skiftet:

»Jeg har haft en god hverdag i FCK, hvor jeg er blevet behandlet fair og ærligt hele vejen igennem. Det er ingen hemmelighed, at jeg gerne ville have spillet flere kampe. Jeg respekterer, at Ståle og staben har valgt nogle andre, men jeg har brug for at spille kampe for at trives optimalt. Jeg har lært af min tid i FCK med dygtige holdkammerater, og nu ser jeg frem til at få en frisk start i AaB, som er en stærk klub med gode ambitioner.«

I AaB udtrykker klubbens sportsdirektør naturligvis glæde over tilgangen af den tidligere landsholdsspiller.

»Det er ingen hemmelighed, at Jores Okore siden sidste sæsons afslutning har været en førsteprioritet i bestræbelserne på at styrke os i det centrale forsvar, og vi er glade for, at samarbejdet nu er en realitet. Alle i dansk fodbold ved, at en Jores Okore i topform er en kæmpe kapacitet, og dér skal vi have bragt ham hen efter en sæson med blot otte kampe i FCK. Jores’ hurtighed, duelspil og luftstyrke kan gøre en stor forskel for vores hold, og jeg er overbevist om, at Jores vil opleve, at AaB også kan gøre en forskel for ham,« siger Allan Gaarde til AaBs hjemmeside.

Jores Okore kommer i AaB igen under træner Morter Wieghorsts vinger. Det var nemlig AaB-træneren, der i 2011 gav Jores Okore debut på førsteholdet i FC Nordsjælland.