Martin Ødegaard var kun 15 år, da han første gang dukkede op på den store scene og spillede seniorfodbold i den bedste norske række.

Siden gik det med raketfart, og nordmanden blev hurtigt verdenskendt, da Real Madrid slog kløerne i ham og købte ham som bare 16-årig.

I dag, som voksen, giver den nuværende Arsenal-spiller et indblik i, hvordan det var som purung at komme i søgelyset hos alt og alle.

»Når jeg ser tilbage på det, så var det jo voldsomt. Jeg ser tilbage på de ting, som skete, og forstår ikke, hvordan jeg håndterede det,« siger han i et interview med NRK og fortæller, hvordan han pludselig skulle vænne sig til at være i vælten og tale med alt og alle om sig selv.

»Det var ikke mange år før, der turde jeg ikke engang at holde en tale til min egen konfirmation foran familien. Pludselig skulle jeg stå der foran hele verden og pressen og alt muligt. Jeg var ret genert på det tidspunkt. Bortset fra det syntes jeg ikke, det var så svært.«

»Jeg sagde bare, hvad jeg tænkte, og fokuserede på de ting, jeg skulle. Alt, hvad jeg gjorde, blev bemærket. Men jeg føler, at jeg klarede det godt.«

Det har i hvert fald ikke knækket Martin Ødegaard, der ikke fik sit gennembrud i Real Madrid, men efter omveje nu er slået igennem i Premier League.

Martin Ødegaard er 24 år, har kontrakt med Arsenal i tre år endnu og slår fast, at der skal utroligt meget til, før han overvejer et skifte væk.