OB lader ikke den gambiske guldfugl Yankuba Minteh rejse til U20-VM i maj.

Det gambiske U20-landshold har højst overraskende kvalificeret sig til slutrunden i Argentina, der går i gang den 20. maj - og den 18-årige hurtigløber fra OB har ifølge B.T.s oplysninger fået en officiel invitation til verdensmesterskaberne fra Gambias fodboldforbund.

Men efter at have tygget på det, har OB nu besluttet, at det er vigtigere, at profilen bliver i Odense og færdiggør Superliga-sæsonen, som løber frem til den 3. juni - plus en eventuel playoff-kamp. Fynboerne kan takke nej, fordi turneringen ikke spilles på officielle FIFA-datoer.

»Min holdning i dag er, at OB er et bedre fodboldhold med Yankuba end uden. Med det etableret vil jeg informere Gambias fodboldforbund  om, at han ikke er berettiget til dem denne gang,« skriver OB's fodbolddirektør, Björn Wesström til B.T. i en sms - og påpeger, at Minteh potentielt kunne have misset op til fire Superliga-kampe, hvis han skulle deltage ved VM.

Yankuba Minteh må blive i Odense.
Yankuba Minteh må blive i Odense. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Svenskeren fortæller, at Yankuba Minteh selvfølgelig er skuffet over, at han ikke skal repræsentere sit hjemland ved U20-verdensmesterskaberne.

»Det er en maget svær situation for Yankuba. Selvfølgelig vil han repræsentere sit land i et verdensmesterskab med den stolthed, det medfører. Samtidig vil han gøre det bedste for OB - og det betyder, at uanset hvilken beslutning, der bliver taget, vil være en vis skuffelse, når forholdet er, som de er.«

Der var ellers spekuleret i, at deltagelse ved U20-VM kunne hjælpe OB og Yankuba Minteh med et skifte til Premier League - hvor især Newcastle er interesseret. Brexit har gjort det sværere for udenlandske spillere at skifte til engelsk fodbold - og der skal landskampe på cv'et for at få adgang til Premier League.

Du kan i øvrigt høre meget mere om Yankuba Minteh i ugens episode af B.T.s podcast Transfervinduet. Lyt med herunder: