18-årige Mathias Jørgensen skifter OB ud med New York Red Bulls - angiveligt for et tocifret millionbeløb.

OB-fans må spejde langt efter den lynhurtige angriber Mathias Jørgensen i fremtiden.

Det 18-årige stortalent, der fik et mindre gennembrud i efterårssæsonen, skifter øjeblikkeligt den fynske superligaklub ud med amerikanske New York Red Bulls, der spiller i Major League Soccer (MLS).

Det skriver OB på sin hjemmeside.

Den fynske klub oplyser ikke, hvor meget amerikanerne betaler for at sikre sig teenageren, men i sidste uge skrev Ekstra Bladet, at New York Red Bulls stod klar med cirka 15 millioner kroner for angriberen.

Brøndby IFs Hjörtur Hermannsson (6) og OBs Mathias Jørgensen (25) under Superliga kampen mellem Brøndby IF og OB på Brøndby Stadion, mandag den 22. oktober 2018. Kampen ender 1-1.
Brøndby IFs Hjörtur Hermannsson (6) og OBs Mathias Jørgensen (25) under Superliga kampen mellem Brøndby IF og OB på Brøndby Stadion, mandag den 22. oktober 2018. Kampen ender 1-1. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Det hører til sjældenhederne, at unge danskere skifter til klubber uden for Europa, men Mathias Jørgensen er overbevist om, at han tager et klogt valg.

»Jeg kommer til en klub, der rigtig gerne vil bruge unge spillere, og som har haft succes med det i de seneste sæsoner og alligevel har skabt gode resultater i ligaen.«

»Så det føles rigtigt, og samtidig kommer jeg til en liga, der er i kraftig udvikling, og hvor der er en kæmpestor interesse og opmærksomhed, som jeg helt sikkert også skal vænne mig til.«

»Men jeg føler mig godt rustet til det, for jeg har modnet mig rigtig meget i de to år, jeg har været i OB,« siger han til OB's hjemmeside.

OB's Mathias Jørgensen har reduceret til 2-3 i Superliga-kampen Vendsyssel FF mod OB på Nord Energi Arena i Hjørring, 15. juli 2018.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
OB's Mathias Jørgensen har reduceret til 2-3 i Superliga-kampen Vendsyssel FF mod OB på Nord Energi Arena i Hjørring, 15. juli 2018.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger
Vis mere

Sportchefen i OB, Jesper Hansen, udtaler følgende om salget.

»Vi er selvfølgelig stolte over, at vi kan sælge et af vores unge talenter til en økonomisk stærk klub. Mathias har fået muligheden for at komme af sted på et tidligt tidspunkt, men vi er også overbeviste om, at han både menneskeligt og fodboldmæssigt er klar til det,« udtaler Jesper Hansen og fortsætter:

»Den udvikling, modenhed og ærgerrighed, han har vist, siden vi hentede ham for et par år siden, har kun peget i én retning, og det skyldes selvfølgelig både Mathias' egen indsats, hvor han i superligasammenhæng har formået at fortsætte sin udvikling fra akademi-tiden.«

»Men det skyldes også, at vores setup omkring vores akademi er styrket betragteligt i de seneste år. Det begynder vi at se resultaterne af nu, hvor de dygtigste af de talenter, vi har arbejdet med, også slår igennem på superliganiveau. Det skal vores dygtige akademitrænere se som et kæmpe skulderklap,« slutter Jesper Hansen.

I januar var han til prøvetræning i bundesligaklubben Borussia Mönchengladbach. I efteråret spillede han 419 minutter fordelt på 13 superligakampe og scorede to mål. Begge mål blev scoret, da han stadig var 17 år.

OB's Mathias Jørgensen efter en brændt chance i Superliga-kampen mellem Aab og OB på Aalborg Portland Park, søndag 30. september 2018.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
OB's Mathias Jørgensen efter en brændt chance i Superliga-kampen mellem Aab og OB på Aalborg Portland Park, søndag 30. september 2018.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger
Vis mere