Mens OB ikke byder på sprudlende fodboldspil på banen, så præsterer selskabet bag klubben godt rent økonomisk.

Odense Sport & Event, der er selskabet bag fodboldklubben OB, præsenterede onsdag et årsregnskab for 2023 med et overskud på 25 millioner kroner før skat. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Ifølge Odense Sport & Event er resultatet det bedste i selskabets historie.

Administrerende direktør Enrico Augustinus finder resultatet tilfredsstillende og ser frem mod en række nye tiltag i 2024.

- Målet er altid sorte tal på bundlinjen, og det er lykkedes os at skabe et godt resultat i 2023, hvilket selvfølgelig er positivt.

- Vi har dog samtidig en ambition om aldrig at være tilfredse, forstået på den måde at der altid er plads til forbedringer og udvikling.

- Vi har en masse spændende ting i støbeskeen, som vi forventer at se udbyttet af i de kommende år, siger Enrico Augustinus.

Tre hoteller og et turismeben i koncernen bidrog særligt til overskuddet, men fodbolddelen følger også godt med, lyder forklaringen.

I 2023 debuterede OB's kvindehold som et nyt tiltag, og holdet er lige nu nummer et i den næstbedste række. Forventningen er, at holdet rykker op i den bedste række efter denne sæson.

Mens OB's fodboldkvinder har succes, kniber det mere med herrerne i Superligaen. Tirsdag aften tabte OB til Vejle og skal i foråret forsøge at undgå nedrykning.

For lidt under et år siden sluttede OB som nummer otte i Superligaen, og klubben indfriede dermed ikke målsætningen om top-6 og en plads i mesterskabsspillet.

- Konkurrencen om at være med i top-6 af dansk fodbold skærpes konstant.

- Og vi må konstatere, at vi trods en klar strategi og øgede driftsomkostninger ikke i 2023 lykkedes med at skrabe de nødvendige point sammen, siger Enrico Augustinus.

Opbakningen på lægterne og blandt sponsorerne er dog intakt trods de pauvre resultater.

Samtidig har klubben været i stand til at sælge flere spillere til udlandet, og alt dette kan mærkes på økonomien.

/ritzau/