Joan Simun Edmundsson, til højre, ses her i duel med Franck Ribery i en landskamp mellem Frankrig og Færøerne.
Joan Simun Edmundsson, til højre, ses her i duel med Franck Ribery i en landskamp mellem Frankrig og Færøerne. Foto: BOB STRONG

Det bliver Superliga-klubben OB, der fremover får glæde af Vejle Boldklubs færing Jóan Símun Edmundsson.

»Der er tale om et direkte salg, og han har underskrevet en kontrakt frem til sommeren 2018,« fortæller Vejle Boldklubs sportschef Steen Thychosen til bt.dk.

Tidligere i denne måned var Jóan Símun Edmundsson til prøvetræning i 2. Bundesligaklubben Armenia Bielefeld.

OB's sportschef Jesper Hansen glæder sig over forstærkningen.

»Han er en meget spændende spiller med nogle meget fine kreative evner. Samtidig kan han både spille på midtbanen og i angrebet, og vi er sikre på, at han kan fortsætte og intensivere sin flotte udvikling hos os,« siger han til den fynske klubs hjemmeside.

Jóan Símun Edmundsson har tidligere spillet i både FC Fredericia, Newcastle United, HB Torshavn og Viking Stavanger. Men det han er mest kendt for, er målet for Færøerne i sejren på 1-0 (i november 2014) over Grækenland i EM-kvalifikationen.

»Jeg glæder mig helt vildt. Jeg har haft en klar ambition om at spille i Superligaen, og det får jeg nu mulighed for i en stor klub som OB. Jeg får mulighed for at komme ud og gøre mit bedste på den største scene i Danmark, og det er klart et skridt op. Mine største styrker har altid været det kreative, men jeg vil også altid gerne arbejde hårdt for holdet, og det glæder jeg mig også til at gøre i OB, som jeg ser som et godt hold med rigtig gode spillere og individuelle kvaliteter,« siger Jóan Simun Edmundsson.

I øvrigt spillede Vejle Boldklub fredag eftermiddag træningskamp mod Superliga-klubben Viborg FF, der vandt 3-0 blandt andet takket være to fuldtræffere af Serge Deblé.

OB har i vinterens transfervindue allerede hentet den tidligere FCM-profil Izunna Uzochukwu, Frederik Tingager og Yao Dieudonne, mens AaBs Kenneth Emil Petersen og Sønderjyskes Joao Perreira hentes til sommer. Her skifter det offensive es Rasmus Falk til FC København.

SMS

Se også

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.