Der er opblødning på vej i konflikten mellem DBU og Spillerforeningen, der forhandlede to gange torsdag og efter planen genoptager forhandlingerne igen lørdag.

Ifølge BTs oplysninger nærmer parterne sig hinanden - omend der stadig er lang vej til en løsning. Den vej skal tilbagelægges lørdag, så der kan komme klarhed over, om Danmark kan stille hold, og i så fald hvilket, til VM-kvalifikationskampen mod Ungarn tirsdag.

»Det er rigtigt, at vi har planlagt at mødes igen lørdag, og der skal vi have en afklaring. Det siger jeg hverken for at lægge pres på spillerne eller os selv, men blot for at sige, at det af praktiske årsager er nødvendigt. Der er en masse praktiske ting, der skal på plads, og det kan vi ikke vente med længere. Hvis spillerne fastholder, at de ikke vil spille, er vi nødt til se på, hvilket alternativt hold vi kan stille, eller om vi er ude i en aflysning eller en helt tredje løsning,« siger kommunikationschef Jakob Høyer til BT.

Tidligere på dagen fortalte Jeppe Curth til DR, at det også for spillernes vedkommende er afgørende, at der kommer et gennembrud lørdag:

»Forhandlingerne sluttede i går (torsdag, red.) sent efter at have været i gang to gange torsdag. Fredag bliver der ingen forhandlinger, det kunne DBU ikke, så vi mødes igen lørdag. Vi står dog klar, hvis DBU ombestemmer sig,« siger Jeppe Curth.

Ifølge DBU har mødet lørdag været planlagt et stykke tid, lige som det hele tiden har været planen ikke at forhandle fredag, hvor heller ikke Spillerforeningen angiveligt har ytret ønske om at mødes. Hvorvidt Jeppe Curths ønske om at forhandle ændrer på planerne, ligger endnu ikke fasrt.

Knasterne i forhandlingerne er først og fremmest spørgsmålet om, hvorvidt DBU skal betragtes som arbejdsgiver for spillerne, mens størrelsen af honorarer og stipendiater til landsholdsspillerne er et andet, men mindre principielt spørgsmål, der skal findes enighed om. Indtil videre er status, at DBU har tilbudt spillerne at spille kampen mod Ungarn inden for de nuværende rammer, mens Spillerforeningen har krævet, at en ny aftale kommer på plads, før de vil melde sig parate til at spille.