Kasper Schmeichel (tv) bokser bolden langt væk i Leicesters sejr over Newcastle. Efter kampen kaldte hans holdkammerat, Danny Drinkwater, sejren på 1-0 for grim, men effektiv.
Kasper Schmeichel (tv) bokser bolden langt væk i Leicesters sejr over Newcastle. Efter kampen kaldte hans holdkammerat, Danny Drinkwater, sejren på 1-0 for grim, men effektiv. Foto: PAUL ELLIS

Kasper Schmeichel og Leicester kom mandag et skridt nærmere det engelske mesterskab, da det hjemme blev 1-0 over bundholdet Newcastle. Dermed er Leicester igen fem point foran nærmeste konkurrent, som er Christian Eriksens Tottenham.

Takket være et saksesparksmål af japaneren Shinji Okazaki fik Leicester tre vigtige point i kampen for at vinde klubbens første engelske mesterskab nogensinde.

Målet blev scoret cirka midtvejs i første halvleg efter et frispark, som Riyad Mahrez tog sig af. I første omgang afværgede Newcastle-forsvaret, men bolden endte hos Leicesters Marc Albrighton, som sendte den tilbage til straffesparksfeltet.

Her headede Jamie Vardy bolden på tværs, hvorefter Shinji Okazaki på akrobatisk vis sparkede bolden forbi Newcastles målmand, Rob Elliot.

SOCCER-ENGLAND-LEI-NEW/

Målet var så afgjort højdepunktet i en kamp, der ikke havde mange chancer.

»Det var grimt at se på, men det er pointene, der tæller,« sagde Leicesters midtbanespiller, Danny Drinkwater, efter kampen ifølge BBC.

Han fik opbakning af sin chef, manager Claudio Ranieri.

»Det var ikke vores bedste kamp, men vi viste en god ånd. Vi forsvarede os virkelig godt, og der var jo ikke for alvor nerver på i anden halvleg, for vi stod både godt og kompakt - og vi kæmpede godt for sagen,« sagde Leicesters italienske manager.

Rafa

Newcastle måtte med andre ord tage tomhændede hjem, selvom nordenglænderne har hårdt brug for point i kampen for at undgå nedrykning.

I sidste uge fyrede klubben den tidligere engelske landsholdsmanager, Steve McClaren, og i stedet ansatte Newcastle den tidligere boss i Liverpool, Chelsea og Real Madrid, Rafael Benitez som ny manager.

At dømme ud fra mandagens kamp venter der Benitez noget af en opgave, for selvom holdet havde bolden en hel del, skabte de næsten ingenting.

»Vi begyndte egentlig fornuftigt, men så fik Leicester scoret, og derefter kunne de spille på den måde, de gerne vil - nemlig på kontraangreb. Jeg prøver at tage det positive med herfra. Og det positive var, at vi viste viljen til at vinde og at overleve,« sagde Rafael Benitez efter kampen.

Kunne du lide denne artikel, så skulle du tage at blive venner med os på Facebook. Der er meget mere af det gode at hente fra BT Sporten. Bliv ven med os her

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.