Det er mindre end et år siden, Aldo Petersen og hans kontakter i forretningsmiljøet trådte til og reddede Brøndby fra konkurs. Hele bestyrelsen og direktionen blev skiftet ud, endnu en aktieemission blev ført i gennem, og med 200 mio. kr. ekstra i banken, blev der købt spillere ind til den store guldmedalje - eller i det mindste til top fire. Det eneste, der aldrig lykkedes, var at skabe ro på bagsmækken.

Lige siden efteråret har magtkampene raset i kulissen, og på generalforsamlingen den 10. april kan der komme til at ske store ting. Det er allerede nu så godt som sikkert, at storaktionær Jan Bech Andersen, der ved aktieemissionen i efteråret købte 28 procent af aktierne, selv kommer i bestyrelsen, og samtidig arbejder stærke kræfter på at smide bestyrelsesformand Aldo Petersen ud. Om den mission lykkes er imidlertid mindre sikkert.

- Jeg kan ikke sige noget om, hvad der kommer til at ske, for folk kan jo stille op på selve dagen. Det så vi sidste år. Men jeg vil godt bekræfte, at jeg selv agter at stille op, siger Jan Bech Andersen til BT over telefonen fra England.

Ifølge BT's oplysninger er Jan Bech Andersen i gang med at 'stille sit eget hold', efter at han i efteråret sikrede sig den store aktiepost på 28 procent og reelt blev manden med magten i Brøndby. Den position bliver styrket, hvis han, som der angiveligt arbejdes på i øjeblikket, ender med at købe den tidligere næstformand, Benny Winthers, aktier, der med fire-fem procent er den tredjestørste andel lige nu efter Thomas Rasmussens.

Det betyder, at flere personer er på vej både ud og ind af bestyrelsen, der efter generalforsamlingen kan være totalt forandret. Om Jan Bech Andersen selv træder ind som formand og helt skubber Aldo Petersen ud, er endnu usikkert, men givet er det, at Aldo Petersen med storaktionæren i bestyrelseslokalet står til en gigantisk degradering efter i det seneste år at have truffet de fleste beslutninger så godt som egenhændigt.

I Brøndby er der stor respekt omkring Aldo Petersens evne til at rejse penge og sætte ting i gang, men hans ledelsesstil har også stødt både investorer og medlemmerne af amatørerne, der er repræsenteret med to personer i den syv mand store bestyrelse. Nogle mener, der bliver brugt for mange penge, hvilket det seneste underskud på 40 mio. kr. har bakket dem op i, andre mener, at der bliver investeret for meget allerede inden tv-aftalen er blevet forhandlet hjem, og en hovedsponsor er kommet i hus, men helt tredje ganske enkelt ikke bryder sig om hans stil.

Indtil nu har Aldo Petersen været totalfredet af Jan Bech Andersen, og har givetvis stadig hans opbakning, og med den er han sikret en plads i bestyrelsen, hvis han ønsker den. Om han fortsat gør det, vil de kommende dage vise, lige som det vil vise sig, om Jan Bech Andersen stadig bakker ham op som formand.

Lige nu tyder alt på, at både Brøndbys amatører og Brøndby Supporters Trust får lov at fortsætte med at have repræsentanter i bestyrelsen. Derimod er det ikke sikkert, at Jan Leth Christensen, der repræsenterer flere af de investorer, der kastede penge i redningsaktionen for et lille år siden, får lov at fortsætte, lige som næstformand N. E. Nielsen, der spillede en afgørende rolle i redningen, delvis frivilligt forventes at gå.

Det vil give plads til nye navne, der på rygteplan blandt andet tæller den tidligere DBU-generalsekretær og forhenværende Brøndby-mand, Jim Stjerne Hansen.

Det var onsdag trods gentagne opkald og sms-henvendelser ikke muligt at få en kommentar fra formand Aldo Petersen.