Danmark mod Italien - VM-kvalifikation
Danmark mod Italien - VM-kvalifikation Foto: Claus Bech
Selvom det modsat Sverige ikke lykkedes Danmark at spille sig frem til playoff-kampe om en plads ved VM, så rykker Morten Olsen og co. forbi svenskerne på verdensranglisten.

Det gør Danmark til Nordens bedst placerede på FIFAs seneste verdensrangliste, som er opdateret efter november måneds afgørende kampe om at komme med til VM i Brasilien.

Danmark er gået to pladser frem til 25. pladsen som følge af de point, det gav at besejre Norge 2-1 i en venskabskamp i midten af november.

Omvendt er vores svenske naboer gået to pladser tilbage efter de to nederlag til Cristiano Ronaldos Portugal i de afgørende playoffkampe om VM-billetten. Zlatan Ibrahimovic og landsholdskammeraterne er nu nede som nummer 27.

Norge, som har haft et sløjt landskampsår, går syv pladser tilbage og overhales dermed af årets helt store positive overraskelse, Island. Sagaøen kan nu bryste sig af at have verdens 50. bedste landshold, mens Norge er nummer 54.

Lidt kuriøst er det i øvrigt, at Cuba er listens helt store højdespringer. Ø-staten hopper hele 27 pladser frem til 47. pladsen. Foran nationer som Japan, Cameroun og Sydkorea.

Helt fremme finder man stadig verdensmestrene Spanien efterfulgt af Tyskland, Argentina og Colombia i nævnte rækkefølge. Herefter følger Portugal, der er rykket ni pladser frem i forhold til sidste rangliste.

Helt i bund finder man britisktalende Turks- og Caicosøerne, som kun er overgået af San Marino og Bhutan.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.