Da Claus Bretton-Meyer med indgangen til 2014 tiltrådte som administrerende direktør i DBU, gjorde han det klart, at han ville se organisationen an, hvorefter han ville sætte sit eget hold.

Kommunikationschef Lars Berendt var den første, der røg, derefter fulgte elitechef John Helt og udviklingschef Poul Gylling, og torsdag satte DBU så navne på yderligere ni medarbejdere, der må forlade deres job.

- Allerede i starten af september lavede vi om i vores ledelse og etablerede blandt andet en ny serviceafdeling. I den forbindelse rykkede vi rundt på nogle personer, mens andre desværre blev afskediget, og i denne uge har vi sagt farvel til ni gode kollegaer, siger DBU's kommunikationschef Jakob Høyer til BT.

Fyringerne er fordelt på kommunikationsafdelingen, hvor tre grafikere og to kommunikationsmedarbejdere er blevet fyret, samt i DBU's kommercielle afdeling, DBU A/S, hvor tre medarbejdere er blevet sagt op. Desuden er en mangeårig ansat i receptionen blevet sagt op i forbindelse med den omstrukturering, der skal skabe et servicecenter frem for en decideret reception. Samtidig med fyringerne har DBU dog også slået to nye stillinger op som henholdsvis chef for kommercielle partnerskaber og chef for det nye servicecenter.

- Vi gør det, fordi DBU er presset økonomisk. Sidste år kom vi ud med et underskud på omkring ti mio. kr., og i år forventer vi også at komme ud med et underskud, siger Jakob Høyer.

Men når I også ansætter to, er det jo ikke kun på grund af besparelser, men også på grund af omjusteringer?

- Ja, bestemt. Claus Bretton-Meyer ville gerne sætte sit eget hold, hvilket han annoncerede, da han tiltrådte, og vi har vurderet, at vi havde brug for nogle kompetencer, vi ikke havde i huset i forvejen.

Hvor meget regner I med at spare?

- Det har vi ikke opgjort endnu.

Hvor stort minus regner I med at komme ud med?

- Det ved vi heller ikke endnu, for det er ikke endelig opgjort. Det gør vi i forbindelse med det årsregnskab, der stopper 1. november, så det ved vi inden for et par uger, vil jeg gætte på.

Claus Bretton-Meyer har ikke svaret på BT's opkald torsdag eftermiddag.