OB præsenterede torsdag formiddag den længe ventede slagplan for, hvordan den fynske fodboldklub skal vækkes af den lange, dybe resultatmæssige tornerosesøvn.

Og en vigtig del af den nye fynske strategi står den tidligere AaBer Allan Gaardes rekrutteringsfirma, Onenexus, for.

For Gaarde & co. – der også stod for ansættelsen af den nye OB-træner Andreas Alm – har fået til opgave at finde en ny fodbolddirektør til 'de striwede'.

»Ligesom da vi skulle ansætte en træner, har vi bedt Allan Gaardes Onenexus om hjælp til opgaven.«

Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Vi er ikke tilnærmelsesvis i mål, men vi har opsat kriterierne for, hvilken profil vi vil have, og de afsøger p.t. markedet,« fortæller administrerende direktør i Odense Sport & Event Enrico Augustinus.

OB har brugt de seneste måneder på at analysere, hvorfor resultaterne i en årrække ikke har levet op til klubbens budget. Og her har man fundet frem til, at man simpelthen ikke er nok ansatte.

»Helt konkret har vi taget organisationsdiagrammer fra AaB og AGF og lagt dem ned over OBs organisation. Og på den måde er det blevet tydeligt, at vi ikke har investeret nok. Folk arbejder røven ud af bukserne, men vi er simpelthen ikke nok ansatte.«

»Thomas Bælum er fuldtidsdirektør i AaB, og Jacob Nielsen er fuldtidsdirektør i AGF. De har begge fuldt fokus på fodbold. Jeg har ansvaret for fem forretningsben i Odense Sport & Event, hvor fodbolden bare er et af dem,« fortæller Enrico Augustinus.

Foto: Claus Bech
Vis mere

Så nu vil OB også have en fodbolddirektør, der skal have ansvaret for at få sat den nye strategi i søen – og sørge for, at OB kan forfølge internationale samarbejdsmuligheder.

»Efter vi vandt U19-DM sidste år, er vi blevet kontaktet af klubber både i Europa og Afrika, der vil samarbejde med os – men de muligheder har vi ikke haft ressourcer til at forfølge.

Det skal den nye fodbolddirektør ændre på.«

Ud over en ny direktør vil klubben også ansætte endnu en assistenttræner.

OBs Bashkim Kadrii scorer til 3-0 under superligakampen mellem OB og AC Horsens, i Odense mandag den 24. maj 2021.. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
OBs Bashkim Kadrii scorer til 3-0 under superligakampen mellem OB og AC Horsens, i Odense mandag den 24. maj 2021.. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix) Foto: Claus Bech
Vis mere

OB har som mål i 'strategi 2026' at være en fast bestanddel af top-6 – samt komme i mindst én pokalfinale i løbet af de kommende fem sæsoner.

Selvom ambitionerne er store, så forbliver fynboernes transferbudget det samme – i første omgang.

»Når vi er blevet dygtige til at bruge de penge, vi har, vil vi efterfølgende vurdere sammen med ejerskabet (Niels Thorborg, red.), om der skal skrues op for det sportslige budget,« lyder det fra OB-direktøren.

OB er én gang i løbet af de seneste ti år endt i Superligaens top-6.