Først forlød det, at FC Barcelona-spillerne nægtede at gå ned i løn.

Så kom meldingen om, at de blev tvunget til at gå ned i løn, efter at FC Barcelona ønskede at gøre brug af den spanske hjælpepakke, ERTE.

Nu forklarer Lionel Messi, hvad der er foregået i den omdiskuterede sag om FC Barcelonas-spillernes lønninger, der som konsekvens af corona-krisen er blevet sænket markant.

Det gør han i et opslag på sin Instagram-profil.

'Først og fremmest vil vi gøre klart, at vi altid har været villige til at gå ned i løn, fordi vi udmærket forstår, at der er tale om en exceptionel situation, og at vi ALTID har været de første til at hjælpe klubben, når vi er blevet bedt om det.'

'For vores del er tiden kommet til at annoncere, at vi, ud over nedsættelsen af vores vores løn med 70% under undtagelsestilstanden, vil yde nogle bidrag oveni, så klubbens ansatte kan få udbetalt 100% af deres lønninger under denne situation,' fremgår det af Messis opslag på Instagram.

Dermed fremgår det altså, at FC Barcelona-spillerne alligevel går hele 70% ned i løn, så længe corona-krisen står på.

Men Messi lægger i opslaget ikke skjul på, at spillerne ikke har været tilfredse med ledelsens håndtering af situationen i klubben. Han får nemlig også langet ud efter ledelsen.

Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: ALBERT GEA
Vis mere

'Derfor stopper det ikke med at overraske os, at der inde fra klubben var nogen, der forsøgte at sætte os under lup og sætte os under pres for at få os til at gøre noget, vi altid havde sagt, at vi ville gøre.'

'Faktisk er grunden til, at aftalen lod vente på sig et par dage, at vi blot ledte efter en måde, hvorpå vi kunne hjælpe klubben og dens ansatte i disse tider, der er så vanskelige,' skriver Messi.

FC Barcelona har ligeledes bekræftet lønnedgangen på de 70% på klubbens hjemmeside.

'Klubben ønsker at udtrykke taknemmelighed over for alle de professionelle atleter for deres implikation i en så exceptionel situation, som denne sundhedskrise er skyld i,' skriver klubben blandt andet.

Spanien er et af de hårdest ramte lande af coronavirussen, og landet har indført udgangsforbud for at få inddæmmet smitten.

Det betyder, at indbyggere i Barcelona og resten af Spanien kun må forlade deres hjem, hvis de skal handle eller har dokumenter, der beviser, at de har et vigtigt sted at være.