Foto: scanpix/billedmontage

Leicester har kurs mod et sensationelt engelsk mesterskab. Bt.dk giver dig her listen over tidligere mirakuløse mesterskaber.

Med otte spillerunder igen og fem points margin ned til Tottenham på andenpladsen, begynder det for alvor at dufte af et sensationelt engelsk mesterskab til Leicester. Det 'lille' hold fra hjertet af England, der ellers var spået en kamp mod nedrykning, har i stedet taget fodboldverdenen med storm og ser lige nu ud til at snyde giganter som Manchester City, Manchester United, Arsenal og Chelsea for et engelsk mesterskab.

»Vores fans drømmer og vi ønsker at fortsætte med at vinde. De må drømme og vi må arbejde,« sagde Leicester-manager Claudio Ranieri mandag aften efter 1-0-sejren over Newcastle.

SOCCER-ENGLAND-LEI-NEW/

Fortsætter Leicester pointhøsten indtil midten af maj, vil Kasper Schmeichel og holdkammeraterne kunne fejre en vild triumf, der vil være den største overraskelse i Premier Leagues historie og en fantastisk eventyrfortælling om lilleputten, der snød de store. Sidstnævnte er set før.

Bt.dk giver dig herunder 9 hold, der blev mestre mod alle odds.

Herfølge Boldklub, danske mestre i år 2000:

Den lille klub fra Sydsjælland skabte dansk fodbolds største sensation, da de med John Faxe Jensen som spillende træner kilede sig ind foran Brøndby og AB og blev danske mestre. Det var med profiler som Steven Lüstü, Kenneth Jensen, Thomas Høyer og Kastrup-brødrene på holdkortet. Euforien var enorm og fortællingen charmerende, men succesen hold ikke længe. Året efter rykkede mestrene ned.

Kaiserslautern, tyske mestre i 1998:

Klubben rykkede i 1997 op i Bundesligaen med en stærkt spillende Michael Schjønberg på venstre back. Ved roret stod den karismatiske cheftræner Otto Rehhagel og han formåede at skabe en enhed, der sæsonen igennem spillede på en eufori og spilleglæde, der blev ved med at skaffe sejre. Krøltoppen Olaf Marschall bombede løs i front godt hjulpet på vej af midtbanedirigenten Ciriaco Sforza, mens Michael Schjønberg var urokkelig på sin position i venstre forsvarsside. Aldrig før er en oprykker blevet tysk mester.

Hellas Verona, italienske mestre i 1985:

Til stadighed regnet som det største chok i italiensk fodbold. Upåagtede Hellas Verona hentede i 1984 danske Preben Elkjær i belgiske Lokeren, og det har man glædet sig over i det norditalienske lige siden. Elkjær var ikke en sand målmaskine i Verona, men spillede alligevel en helt central rolle i mesterskabssæsonen, hvor han særligt huskes for et mål med strømpesokkerne i en kamp mod Juventus. I 1985 blev Preben Elkjær nummer to i kåringen af årets fodboldspiller i Europa.

AZ Alkmaar, hollandske mestre i 2009:

I Holland hedder giganterne PSV Eindhoven, Feyenoord og Ajax, men i 2009 var det i stedet langt mindre AZ Alkmaar, som stak næsen frem og viftede favoritterne til side. Anført af en vis cheftræner ved navn Louis van Gaal, som dengang kunne sole sig i succesen. Selv kaldte han triumfen for »mit lille mesterværk«.

Montpellier, franske mestre i 2012:

Der var en tid før Paris SGs altoverskyggende dominans med Zlatan Ibrahimovic som hærfører. Pariserne blev i 2011 overtaget af qatariske rigmænd og indsatte året efter trænerlegenden Carlo Ancelotti som cheftræner. Han skulle dog lige bruge en sæson på at køre stjernerne i stilling, og det udnyttede miniputten Montpellier helt mirakuløst. Den store helt var angriberen Olivier Giroud, der bidrog med imponerende 21 scoringer. Det sikrede ham et skifte til engelske Arsenal.

Deportivo La Coruña, spanske mestre i 2000:

Ingen fattede - heller ikke spillerne fra Deportivo La Coruña selv - at de i 2000 kunne lade sig krone som kongerne af spansk fodbold. Det var med spillere som Roy Makaay, Djalminha, Pauleta og Walter Pandiani, at klubben fra nordspanien snød stjernespækkede FC Barcelona og Real Madrid for den spanske titel. I dag roder klubben rundt i den nederste halvdel af den spanske La Liga.

Nantes, franske mestre i 1995:

Da Arsenal-manager Arsene Wenger for nylig blev spurgt, om han tidligere havde oplevet en sensation af la Leicester, fremhævede han Nantes' mesterskab i 1995. Nantes-træner Jean-Claude Suaudeau gik dengang indtil sæsonen med håbet om at redde sig fra nedrykning, men endte stik mod alle odds som mester.

Sampdoria, italienske mestre i 1991:

I starten af 1990'erne var den italienske Serie A måske den stærkeste liga i verden. Fyldt med superstjerner som Marco van Basten, Roberto Baggio, Diego Maradona og Jürgen Klinsmann, der tørnede ud for henholdsvis AC Milan, Juventus, Napoli og Inter. Derfor var det også noget af et chok, at det var en helt femte klub, der i 1991 løb med hæderen. Nemlig Sampdoria med spillere som Attilio Lombardo, Roberto Mancini og Gianluca Vialli.

Nottingham Forest, engelske mestre i 1978:

Dokumentarfilmen 'I Believe in Miracles' skildrer den utrolige historie om legendariske Brian Cloughs år i Nottingham Forest. Året efter at have ført klubben til oprykning til den bedste engelske række vandt Nottingham Forest det engelske mesterskab. Det skete endda på overbevisende vis med otte points margin til Liverpool. De følgende år fortsatte den utrolige succes med sejr i Europa Cup'en to år i træk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.