FC Københavns profil Youssef Toutouh har valgt side. Han vil spille for Danmark og har sagt nej til Marokko. Det har han meddelt DBU, fortæller han til BT.

I sidste uge overværede landstræner Åge Hareide de danske mestre træne. Det har han gjort før, og han kommer til det igen. Men denne gang havde han en vigtig besked, for her opfordrede han Youssef Toutouh til at stille op for det danske landshold.

Offensivspilleren har tidligere været i spil til det marokkanske landshold via sine forældres ophav. Her havde han i første omgang sagt ja tak til at stille op for den nordafrikanske nation, men siden hen trak Toutouh i land. I efteråret åbnede han for muligheden for alligevel stille op for Danmark, som han har repræsenteret på ungdomsniveau.

 


Da Hareide udtog sin foreløbige trup til VM-kvalifikationskampen mod Rumænien 26. marts, opfordrede han Toutouh til at vælge side og kontakte DBU, hvis han vil spille for Danmark.

Det har Toutouh nu gjort. FCK-spilleren har afvist endnu en anmodning fra Marokko. Han vil spille for Danmark.

»Jeg og Ståle (Solbakken, FCK-manager, red.) er blevet kontaktet af det marokkanske fodboldforbund med henblik for at spille for Marokko i stedet for Danmark, men der er ikke noget, jeg vil hverken snakke eller diskutere med dem,« siger Toutouh til BT og fortsætter:

»Jeg er slet ikke tvivl om, at det er det danske landshold, jeg vil spille for. Det er her, jeg er født. Det er her, jeg er vokset op. Det er her, jeg er opdraget. Jeg er dansker. Jeg har fået alt af Danmark, og nu vil jeg gerne betale tilbage. Jeg vil gerne have, at danskerne ser mig som en af deres,« lyder den 24-årige fodboldspillers ønske.

Der er tvivl om, hvorvidt han kan nå at blive spilleberettiget til kampen mod Rumænien, da der ifølge DBU er papirarbejde, der skal falde på plads.

Hareide opfordrede Toutouh til at tage kontakt til DBU for at sætte gang i den proces og få at vise, at han vil Danmark. Det er nu sket.

»Jeg har skrevet en mail til DBU og sagt, at jeg rigtig gerne vil repræsentere Danmark. Nu er det op til dem at ordne resten. Jeg har gjort mit, og jeg kan ikke gøre mere. Nu håber jeg, at det går i orden. Og at jeg en dag bliver udtaget til det danske landshold, hvis jeg er god nok, selv om jeg ikke regner med noget,« siger Toutouh.Han begrunder set oprindelige fravalg af Danmark som en konsekvens af hans situation på daværende tidspunkt. Dengang sad Marokkos landstræner, den tidligere landsholdsmålmand Zaki, pludselig hjemme hos FCK-spilleren.

»Det skete bare så hurtigt. Den tidligere landstræner, som var et stort navn i Marokko, sad pludselig hjemme hos mig og spiste min mors mad. Det er ikke normalt, at han gør det. Så er det klart, at jeg blev overvældet over at kunne komme på det marokkanske landshold, når nu det danske landshold ikke var aktuelt,« lyder det.

Nu tyder noget på, at Toutouhs mor kan begynde at dække op til endnu en landstræner. Denne gang er det bare den danske.