Lyt til artiklen

I sidste uge var direktør Claus Steinlein overbevist om, at Gustav Isaksen også ville være FC Midtjylland-spiller, når foråret bliver fløjtet i gang i Danmark.

Men så lavede det unge kæmpetalent to assister i torsdagens kamp og sejr på 2-0 over Sturm Graz i Europa League, så klubben nu er gået videre i turneringen, og det har ændret retorikken.

»Vi har en aftale med familien, Gustav og agenten om, at han skal sælges til sommer, men tilbuddet kan blive så stort, at vi skal sælge ham til vinter, det frygter jeg desværre lidt,« siger Claus Steinlein, der mener, at den 21-årige Gustav Isaksen skal koste mere end Kamaldeen Sulemana, der røg for 20 millioner euro, 150 millioner kroner.

»Det største salg i Superligaen er 20 millioner euro, og hvis vi skal sælge, skal vi slå det, men det, tror jeg også, er realistisk, når jeg ser på, hvilke klubber der er interesserede i ham. Ellers får han lov at blive her et halvt år mere,« forklarer han og afviser, at der allerede nu ligger bud på gulddrengen.

»Nej. Men der er rigtig meget snak om ham. Vi kommer helt sikkert til at forholde os til, om han skal sælges eller ej. Men det bliver nemt for mig at sige nej til rigtig meget, for det har jeg aftalt med Gustav og hans agent, men på et tidspunkt er det ikke fair over for Gustav at sige nej længere,« lyder det fra Steinlein, der erkender:

»Der har været mere efterspørgsel på ham i den sidste uge.«

Gustav Isaksen tager selv situationen roligt.

»Det har været en voldsom stor oplevelse for mig personligt, men jeg er bare glad på holdets vegne, og at vi går videre,« siger han om sin præstation i Europa League og den øgede interesse, inden han slår koldt vand i blodet i forhold til et skifte.

»Det er sgu svært at sige, men det er bare rart at vide, at der er europæiske kampe igen efter ferien.«

Samtidig hælder Steinlein gerne mere brænde på bålet.

»Nu mødte jeg lige Gustavs mor, far og venner før kampen og snakkede lidt med dem, man er jo simpelthen så stolt over den præstation, han har leveret i Europa. Han har virkelig fået et gennembrud,« forklarer direktøren, der igen slår et slag for, at Gustav Isaksen burde komme på landsholdet.

»Præstationen mod Lazio var fremragende. Jeg tror ikke, at jeg internationalt mod et stort hold har set en bedre præstation på MCH Arena. I dag laver han to assister, han har noget helt ekstraordinært, og jeg håber sgu for ham, at han får den mulighed, at landstræneren kigger på ham. Jeg synes, at han har vist, at han har internationalt niveau med driblinger og fart,« pointerer Steinlein, der åbner lidt af posen for, hvilke klubber der er ude efter Isaksen.

»Det er alt fra klubber i Italien og Premier League-klubber, der er interesserede i ham. Der er stort run på ham, og vi ser også mange klubber på stadion i dag, som snakkede et andet sprog end dansk og bornholmsk.«

Det trækker op til et spændende transfervindue i Herning.