Stjerne, ja ... men først og fremmest et menneske.

Martin Braithwaite er med sit sensationelle skifte til kæmpeklubben FC Barcelona trådt et stort skridt op på karrierelisten - og kan nu kalde sig én af Danmarks allerstørste fodboldstjerner.

Men forfremmelsen imponerer ikke Messis nye danske legekammerat.

»Det er slet ikke sådan, jeg ser på det. Det er ikke vigtigt for mig. Da jeg var lille, var stjerner nogle, som var uopnåelige, men sådan vil jeg ikke være. Jeg vil være menneskelig,« siger Martin Braithwaite til B.T.

Foto: JOSEP LAGO
Vis mere

Han håber dog, at hans store skifte kan bane vejen for endnu flere danskere i Europas storklubber.

»Hvis jeg kan være med til at få flere danskere til at komme til Barcelona eller andre store klubber, vil det glæde mig rigtig meget. Jeg håber, at mit skifte kan være med til at åbne døren for flere danske spillere.«

»Når andre ser på mig, skal de tænke, at hvis han kan, så kan jeg også. Det betyder mere for mig end at være en stor stjerne,« understreger Barca-danskeren.

Simon Bastiansen, der er brandingekspert og direktør i MKTG Danmark samt sponsorrådgiver, konkluderede mandag til B.T., at Martin Braithwaite er trådt op på det danske brand-trin, hvor kun landsholdskammeraterne Christian Eriksen og Kasper Schmeichel står.

Foto: ALBERT GEA
Vis mere

»Hvis man sammenligner – og det skal vi jo til at gøre brandingmæssigt – er han røget op i samme kategori som Christian Eriksen og Kasper Schmeichel, som sidder med de store klubber og har været de store brandambassadører på det danske landshold,« konkluderede Simon Bastiansen.

»Alle de positive ting – Barcelona som klub, det er en af verdens bedste, deres fanbase og så videre – smitter selvfølgelig af på Martin Braithwaite lige med det samme. Det får selvfølgelig hans brandingpris til at stige ret markant.«

Martin Braithwaite debuterede lørdag for Barcelona - og han udmærkede sig ved at assistere selveste Lionel Messi i 5-0-sejren over Eibar.

FC Barcelona spiller onsdag aften mod Napoli i Champions Leagues 1/8-finale. Men her er danskeren ikke spilleberettiget.