Den danske angriber Kenneth Zohore er røget lidt ud i glemslen de seneste måneder og har også mistet sin plads på U21-landsholdet grundet manglende spilletid i Championship-klubben Cardiff City. Men pludseligt fik danskeren chancen - og nu bliver han rost til skyerne.

Zohore har nemlig gjort det så godt, at han kan ændre på manager Neil Warnocks transferplaner. Cardiff-chefen har i sinde at hente forstærkning til Zohores position, men som danskeren spiller nu, kan Cardiff-chefen ikke finde et bedre alternativ på transfermarkedet.

»Hvis Ken (Kenneth Zohore, red.) kan fortsætte med at spille sådan, vil jeg være lykkelig over at have ham med ombord, og så kan vi bruge vores penge andetsteds,« siger Neil Warnock til engelske medier, deriblandt BBC.

»Han er lige det, jeg har ledt efter og er pludselig poppet op. Han er et kæmpe plus for os. Jeg havde planer om at bruge penge på en angriber her i januar, men som det er nu, kan jeg ikke finde nogen bedre,« tilføjer manageren og fortsætter sin ros af danskeren og sit ønske for forstærkninger:

»Vi leder efter én som ham, én som kan gå bagom forsvarsspillerne, være stærk, flække bolden videre her og dér og har et øje for målet.«

Kenneth Zohore (blå trøje) bliver rost til skyerne af sin manager.
Kenneth Zohore (blå trøje) bliver rost til skyerne af sin manager. Foto: Adam Holt
Vis mere

Bemærkningerne fra Cardiffs manager behager selvsagt Kenneth Zohore, der siden ansættelsen af Neil Warnock 5. oktober har arbejdet på at få sin chance.

»Det er jeg glad for at høre. Det er ikke så længe siden, at jeg var bagerst i køen, men jeg har arbejdet hårdt for at få min chance. Jeg er ikke kommet herover bare for at sidde på bænken, men for at lykkes,« siger Kenneth Zohore til BT og tilføjer, at han trods mangel på spilletider blevet en bedre fodboldspiller i det år, han har været væk fra Superligaen.

»Jeg synes, at jeg er blevet bedre. Championship er meget hurtigere og hårdere end Superligaen. I Danmark var jeg tit større end forsvarsspillerne, og der havde jeg meget fokus på at skulle vinde mine dueller fysisk, men her er der næsten en på hvert hold, som er større end mig, så jeg har skullet øve mig mere i at løbe fra ham, og det hele har gjort mig til en bedre spiller.«

Det har som nævnt langt fra været så rosenrødt, som det er i øjeblikket for Zohore. Før forrige kamp skulle han tilbage til 1. oktober for at finde spilletid. Men et managerskifte fra fyrede Paul Trollope til Neil Warnock har gjort forskellen, selvom den nye manager skulle have et noget langt tilløb, før han så danskerens vej.

Ifølge manageren fordi Zohore har været lidt doven til træning. Men alt det har ændret sig med fire mål i to reserveholdskampe, og i forrige weekend mod Wolverhampton fik Kenneth Zohore så chancen, og den greb han.

Den tidligere U21-angriber kom ind i pausen og lagde op til det afgørende mål i 2-1-sejren, og i sidste runde fik Zohore så sine første 90 minutter i sæsonen. Her imponerede han igen trods et nederlag.

»Hvis vi ikke havde spillet så dårligt i første halvleg mod Wolves, havde vi sikkert slet ikke kendt til Kenneth. Så jeg er ret heldig, ikke sandt? Jeg ville ønske, at nogle af vores chancer mod Barnsley var faldet ned til ham. Han er virkelig kommet frem ud af det blå,« lyder det fra Warnock, som dårligt kan stoppe sig selv i at tale positivt om danskeren.

»Han bliver endnu bedre, når han bliver mere fit. Nu ved han, at han kan gøre det hver uge, og det er det, du har brug for fra en angriber. Jeg er så glad for ham. Han har været lidt doven en gang imellem, siden jeg er kommet til klubben, men nu viser han sit talent. Han er et stort plus for os.«