Et minut. Så lang tid tog det, da Rafael da Silva fik beskeden om, at han var færdig i Manchester United - efter seks år og tre mesterskaber i klubben.

Og sådan blev det.

Det fortæller den brasilianske fodboldspiller nu i et interview med ESPN.

Manden, der ikke længere ville bruge Rafael da Silva, var Louis Van Gaal. Den hollandske træner tiltrådte i Manchester United i sommeren 2014. Øverst i artiklen kan du se højdepunkter fra Manchester Uniteds seneste Premier League-kamp, mod Bournemouth

»I sin første sæson kaldte Van Gaal mig ind på sit kontor og sagde: 'Du kan få lov til at rejse',« fortæller Rafael da Silva:

»Mødet varede et minut. Det var det. 'Du kan få lov til at rejse'. Det tog et stykke tid, inden jeg forlod klubben, men jeg var desperat efter at rejse, da tiden kom. Og det gør mig trist, for jeg elskede alt ved Manchester United.«

Rafael da Silva skiftede i sommeren 2015 til Lyon, hvor han stadig spiller i dag.

I løbet af sin sidste sæson i Manchester United fik den brasilianske back 11 kampe, mod 28 året inden.

Rafael da Silva er i gang med sin tredje sæson i franske Lyon. Vis mere

Louis van Gaal er kendt for at være en skrap træner. Vis mere

Og allerede inden Louis Van Gaal trådte til, var Rafael da Silva blevet advaret om, hvordan hans skæbne kunne komme til at udvikle sig:

»Da det blev offentliggjort, at Van Gaal skulle tage over, ringede fire-fem personer til mig (heriblandt spillere) for at sige, at han ikke kan lide brasilianske spillere. De pointerede over for mig, hvad der var sket med Rivaldo i Barcelona (her kom spiller og træner på kant med hinanden, red.), men jeg troede ikke på det siger,« fortæller Rafael da Silva.

Historien slutter dog ikke helt med brasilianerens afsked i Manchester United.

For et par dage senere kom der en SMS.

»Van Gaal skrev til mig med beskeden: 'Du ved, hvordan fodbold er'. Jeg kunne ikke tro det. Han talte ikke til mig, og så skriver han til mig for at ønske mig held og lykke. Jeg skrev 'tak' til ham. Jeg var høflig, men jeg var rasende,« fortæller Rafael da Silva.

Louis van Gaal fik i øvrigt kun yderligere en sæson i Manchester United, hvor han blev fyret i sommeren 2016. Han har ikke haft en trænerjob siden.

Se også