Lyt til artiklen

I Norge udspiller sig lige nu en større tv-krig, der skal afgøres i en retssag.

Der er tale om norske TV 2 og Viaplay, som er havnet i strid om rettigheder til at vise klip fra Premier League-kampe.

Det skriver VG.

Ifølge mediet skal de to parter mødes i retten i januar. Men allerede nu er et større juridisk tovtrækkeri begyndt.

Indtil i sommer havde norsk TV 2 rettighederne til at vise engelsk topfodbold.

Aftalen er dog udløbet, og Viaplay har nu rettighederne de næste seks år. Men ifølge Viaplay har TV 2 Norge vist klip fra i alt 11 Premier League-kampe i perioden mellem 7. og 27. august i år.

Derfor har Viaplay stævnet TV 2 Norge og krævet erstatning.

I Oslo Byret blev der tirsdag afsagt en kendelse, der lyder, at TV 2 Norge nu har to uger til at fremvise interne mails og notater til retten.

TV 2 Norge er blandt andet blevet pålagt at fremlægge eventuelt materiale fra et bestemt redaktionsmøde i august, hvor man gennemgik sine rettigheder til at bruge Viaplay-billeder.

Derudover skal TV 2 Norge også fremlægge al eventuelt materiale, der viser beslutninger om at bruge de billeder, som Viaplay mener, norsk TV 2 har gjort.

Og endelig skal TV 2 Norge fremlægge dokumenter, der viser interne overvejelser, man har gjort sig om at bruge Viaplay-klip.

Hvad Viaplay mener, de skal have i erstatning, er ikke offentligt kendt.

Norsk TV 2 har ikke ønsket at kommentere anklagerne over for VG. Men i et tidligere svar har man udtalt, at man ikke har brudt nogen former for regler – men derimod ageret inden for de regler, som andre medier også gør.