Én forberedt udtalelse. Og ikke mere. Ikke ét eneste spørgsmål svarede han på.

I Norge undrer man sig over, hvorfor Nicklas Bendtner var overvejende tavs, da han tirsdag for første gang stod frem, efter at han i weekenden er blevet sigtet for at have slået - og brækket kæben - på en taxichauffør i København.

'Jeg tror, at Rosenborg ville have været bedst tjent med, at stjernen selv havde svaret på de spørgsmål, som det var muligt at svare på,' lyder det fra Birger Løfaldi, der er klummeskribent på det lokale medie Adressa.

I stedet var det Rosenborg-bossen Tove Moe Dyrhaug, der svarede på alle spørgsmål, mens en tavs Nicklas Bendtner stod ved siden af.

Nicklas Bendtner tav, mens Tove Moe Dyrhaug svarede på spørgsmål.
Nicklas Bendtner tav, mens Tove Moe Dyrhaug svarede på spørgsmål. Foto: Pedersen, Terje
Vis mere

'Risikoen i at åbne for spørgsmål kunne ligge i, at Bendtner kunne have begået fejl: Svaret på noget, han ikke burde svare på, eller være blevet irriteret,' skriver Birger Løfaldi:

'På sådan en dag burde Rosenborg have løbet risikoen. For der er én ting, det er vigtigt at have i baghovedet i denne sag; det var ikke medierne eller nogen fra omverdenen, der satte Bendtner i denne situation. Det var Bendtner, der selv valgte at tage ud i det københavnske natteliv.'

Birger Løfaldi vurderer desuden, at han aldrig har set Rosenborg-bossen Tove Moe Dyrhaug så 'utilpas', som i de 30 minutter, tirsdagens pressemøde varede. Han har også noteret sig, at hun blev tydeligt irriteret over at skulle svare på spørgsmål om, hvordan Nicklas Bendtner har det, og om man i Rosenborg tror på hans forklaring.

B.T.s sportschef, Søren Klæstrup, bed også mærke i, at Nicklas Bendtner forholdt sig tavs.

'Egentligt sad man under pressemødet med fornemmelsen af, at Bendtner gerne ville uddybe sine synspunkter i sagen, og da de danske journalister spurgte ham direkte, var han tæt på at begynde at svare, inden Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, afbrød og tog ordet,' skriver Søren Klæstrup i en klumme:

'Nicklas Bendtner skal ikke rode sig ud i lange forklaringer og risikere, at der kan tolkes på hans udtalelser. Situationen er højspændt.'

Mens den danske angriber stod frem i Norge, fortalte hans advokat, Anders K. Nemeth, at den danske fodboldspiller nægter sig skyldig i at have overfaldet taxachaufføren.

Selv kom Nicklas Bendtner ikke direkte ind på skyldsspørgsmålet, da han stod frem i Trondheim tirsdag.

Nicklas Bendtner udtalte sig tirsdag for første gang om sagen fra det københavnske natteliv.
Nicklas Bendtner udtalte sig tirsdag for første gang om sagen fra det københavnske natteliv. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Her sagde han blandt andet:

»De folk, jeg har delt omklædningsrum med dagligt i halvandet år, ved heldigvis godt, at jeg ikke er og aldrig har været en voldsmand, men at jeg beskytter dem, jeg har kær. På og uden for banen.« Her kan du læse Nicklas Bendtners udtalelse i sin fulde længde

Den sætning lægger sig op ad kæresten Philine Roepstorffs version af sagen, hvor hun har kaldt det 'selvforsvar'. Læs mere om hendes forklaring her. Det er dog siden blevet modsagt af taxachaufføren.

Tilbage i Norge undrer man sig også over, hvorfor Nicklas Bendtner overhovedet befandt sig i byen midt om natten, da epsioden med taxichaufføren skete:

»Nu er Nicklas Bendtner godt nok skadet, men for mig siger det en del om hans lyst og motivation, når han bruger weekenden på at gå i byen i København. Så gør han i hvert fald ikke alt, han bør gøre for at komme hurtigst muligt tilbage på banen,« lyder det fra fodbold-eksperten Jesper Mathisen til VG.

B.T. har journalist Daniel Nøjsen og fotograf Jens Nørgaard i Norge, hvor de følger situationen omkring Nicklas Bendtner tæt.