William Kvist (th) og Daniel Agger (tv) er begge med på Nordens drømmehold, som norske VG har 'udtaget'
William Kvist (th) og Daniel Agger (tv) er begge med på Nordens drømmehold, som norske VG har 'udtaget' Foto: Liselotte Sabroe
Det kan godt være, at Danmarks landshold ikke er godt nok til en VM-slutrunde. Til gengæld er begejstringen for vores landsholdsspillere stor hos vores norske venner. I hvert fald sammenlignet med de øvrige nordiske lande.

Det norske tabloidmedie VG har netop 'udtaget' Nordens drømmehold, som de har for vane at gøre årligt, og her er der blevet plads til ikke færre end seks danske i startelleveren.

Peter Ankersen, Daniel Agger, Nicolai Boilesen, William Kvist, Christian Eriksen og Viktor Fischer har ifølge avisen alle gjort sig fortjent til en plads på holdet.

Både Sverige og Norge er kun repræsenteret med en enkelt spiller, mens Islands imponerende vej til VM-playoff-kampe tilsyneladende har imponeret avisen så meget, at to islændinge har fundet vej til det fornemme selskab.

At Danmark dominerer drømmeholdet så markant er mest af alt et udtryk for Nordens manglende kvalitet, mener VGs fodboldekspert Knut Espen Svegaarden.

- Som hold er Danmark ikke meget bedre end de andre. Men de har et lidt bedre udvalg og nogle flere gode individuelle spillere end de andre lande. De har det mest homogene hold og trods Sveriges play-off (som de tabte til Portugal.red.), så mener jeg, at Danmark er Nordens bedste hold, siger han og retter kritik mod Nordens øjeblikkelige styrke. Eller mangel på samme.

- Dette er et hold, som næppe ville gå videre fra et gruppespil til VM. Det fortæller meget om, hvor langt de nordiske landene ligger bag de bedste i øjeblikket. Der er for få klassespillere og udvalget af gode spillere er tyndt. Desværre, siger Knut Espen Svegaarden, der ikke overraskende kalder en svensker for holdets absolutte stjerne.

- Uden Ibrahimovic havde dette været et svagt hold i europæisk sammenhæng. Desværre.

Mest overraskende er det vel, at William Kvist tager en af de to centrale pladser på midtbanen. Den tidligere FCK'er har i perioder været helt ude i kulden i sin tyske klub Stuttgart. VG begrunder valget af Kvist med, at han er en vigtig balancespiller, der er pasningssikker. Han har desuden kæmpet sig tilbage til tyskernes startopstilling.

Peter Ankersen tager pladsen foran Lars Jacobsen og Sveriges Mikal Lustig, mens Viktor Fischer smider den svenske stjerne Kim Källström helt ud af truppen.

Værd at bemærke er det i øvrigt, at islandske Alfred Finnbogason får plads i angrebet på bekostning af blandt andre Nicklas Bendtner, mens landstræner Morten Olsen må se sig slået af Islands svenske landstræner, Lars Lagerbäck.

Endelig kan det nævnes, at Michael Krohn-Dehli har fået plads på bænken.

Tjek hele holdet her og se om du er enig i VGs valg.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.