Dritt! Det var ganske enkelt det værste, der kunne ske.

Norges fodboldlandshold for herrer har gigantiske ambitioner om at kvalificere sig til en slutrunde for første gang siden EM i 2000.

Og med fænomenet Erling Braut Haaland i angrebet synes sandsynligheden at være større end længe, og håbet lever i det fodboldgale land, som i årevis har kæmpet med at få landsholdet til at svinge.

Men ak, nu er en del af håbet punkteret, da det desværre for Norge og landstræner Ståle Solbakken netop er meldt ud, at Manchester City-superstjernen bliver forhindret i at deltage i den kommende uges EM-kvalifikationskampe mod Spanien og Georgien.

Foto: JAVAD PARSA
Vis mere

Erling Braut Haaland var ramt af en smule smerter i lysken efter weekendens FA Cup-kamp mod Burnley. Og nu har han forladt den norske landsholdslejr.

»Efter at have foretaget tests og undersøgelser i går står det klart, at han ikke bliver klar til kampene mod Spanien og Georgien. Det er bedre, at han nu får medicinsk hjælp i klubben,« siger landsholdslægen Ola Sand.

Haaland er dermed nu rejst hjem fra landsholdssamlingen, og det har sendt en chokbølge gennem den norske fodboldpresse.

»At miste Haaland. Det har vi ikke råd til. Det har vi virkelig ikke, og der er ingen tvivl om, at vi har brug for hans kvaliteter,« siger tidligere landsholdsspiller Rune Bratseth eksempelvis til VG.

Ståle Solbakken tager den dog med ro:

»Erling tog det hårdt, da han indså, at han ikke kunne kæmpe for holdet. Heldigvis er der stadig masser af selvtillid, talent og sammenhold i denne gruppe til at vinde point i de næste kampe. Vi skal ikke hænge med næbbet overhovedet, men fortsætte vores arbejde for at være maksimalt forberedt til lørdag og tirsdag,« siger den tidligere FCK-træner.