Med en 2-0-sejr på Cypern endte nordmændene som gruppevinder i Nations League og rykker op i næstbedste lag.

Det norske fodboldlandshold har i dette efterår haft pæn succes i Nations League.

Mandag sikrede Norge sig oprykning fra tredje til andet lag i turneringen, da det udebane lykkedes at slå Cypern med 2-0.

Dermed slutter landstræner Lars Lagerbäcks mandskab foran Bulgarien, Cypern og Slovenien i gruppespillet.

Angriberen Ola Kamara blev dobbelt målscorer for de norske gæster på middelhavsøen mandag aften.

Ti minutter før pausen blev Kamara headet fri foran mål af Omar Elabdellaoui og skulle blot sætte foden på bolden for at bringe gæsterne i front.

Umiddelbart efter pausen dirigerede angriberen fra Los Angeles Galaxy et hjørnesparksindlæg over stregen til 2-0.

Ti minutter før slutfløjt blev Cyperns midtbanespiller Valentinos Sielis udvist med direkte rødt efter en glidende tackling med knopperne forrest.

Norge måtte også spille kampen til ende med ti mand, da gæsternes Mohamed Elyounoussi modtog sit andet gule kort, da tiden var ved at løbe ud.

Før mandagens kampe lå Norge og Bulgarien side om side med hver ti point i gruppen, men bulgarerne må nøjes med andenpladsen efter 1-1 hjemme mod Slovenien. Slovenerne slutter sidst i gruppen og rykker ned i fjerde lag i Nations League.

Med gruppesejren har Norge også givet sig selv en ekstra chance for at spille sig til EM i 2020. Norge deltog senest ved en slutrunde i 2000, da der var EM i Holland og Belgien.