Hun var ikke engang fyldt 20 år, da hun blev landskendt. Men Rachel Sadler fortryder absolut ingenting.

Tiden skal skrues tilbage til den 6. december 1998, hvor den tidligere stripper sammen med veninden Vanessa løb på banen til en kamp mellem Middlesbrough og Newcastle.

Og der var én mand, de to havde for øje. Paul Gascoigne. Det fortæller Rachel Sadler i et interview med Gazette.

De to kvinder havde ikke billetter til kampen, men en af deres venner skaffede det til dem, og efterfølgende hjalp en anden med at distrahere vagterne.

»Vi var så unge, 18 eller 19 år. Jeg ville gerne i rampelyset, og vi tænkte, vi ville få meget omtale. Jeg arbejdede som stripper dengang. Hvis jeg ikke havde gjort det, havde jeg ikke haft selvtilliden til at gøre det, men jeg var klar. Vanessa løb først, jeg var i panik. Rædselsslagen. Jeg tænkte: 'Hvis jeg ikke gør det nu, sker det aldrig',« fortæller Sadler, der husker den famøse aften, som var det i går.

Formålet med at løbe på banen – den ene blot iført en g-streng og den anden i en kort nissekjole – var at 'muntre Gascoigne op', alt imens fotograferne knipsede løs.

»Gazza (Paul Gascoignes kælenavn, red.) løb bare baglæns, han viftede med hænderne, grinte og sagde: 'I må ikke gøre det her mod mig'. Vanessa prøvede at hoppe op på ryggen af ham,« fortæller Rachel Sadler.

De to kvinder blev efterfølgende ført væk fra banen og de 36.000 tilskuere. De blev taget med på politistationen, hvor de dog hurtigt blev løsladt igen. Efterfølgende tog de ind til byen og festede, fortæller Sadler.

Og siden væltede det ind med både omtale og opmærksomhed. De to kvinder var på forsiden af aviserne næste morgen, journalister kimede dem ned, og de blev inviteret til tv-programmer. Selvom de godt vidste, de ville vække opsigt, kom det alligevel bag på dem.

»Jeg tror ikke, vi forstod, hvor meget opmærksomhed, det ville få. Folk ringede og spurgte efter 'Boro Streakers'. Vi fik at vide, vi havde livstidskarantæne fra Riverside, men jeg har efterfølgende læst mig til, det kun var et år,« fortæller Rachel Sadler.

Den i dag 54-årige Paul Gascoigne stoppede sin fodboldkarriere i 2004 efter at have spillet for klubber som Newcastle, Tottenham, Middlesbrough og Rangers. Han nåede desuden at spille 57 landskampe for England, hvori han scorede ti mål.

Andre læser også