Nicki Bille får lov at fortsætte i Rosenborg. Det er netop blevet bekræftet af sportsdirektør i Rosenborg, Erik Hoftun, på et pressemøde, hvor danskeren også var til stede.

- Vi har brugt god tid for at træffe den rigtige beslutning. Den skal tages ud fra fakta og ikke følelser. Vi har talt med Nicki og flere vidner i København, hans agent, hans advokat og politiet i København. Vi har skaffet os et så stort billede som muligt for at komme til bunds i, hvad der er sket, sagde Hoftun og fortsatte:
 
- Vi har ingen grund til ikke at tro på det, Nicki siger i den her sag. Det, vi kan klandre ham for, er, at han havner i de her situationer. Vi vil ikke tage stilling til, om politiet har handlet rigtigt. Vi har fundet frem til en løsning, som Nicki accepterer. Vi vil hjælpe Nicki, så han ikke havner i den slags situationer. Det betyder blandt andet, at Nicki får totalt alkoholforbud.

Hvordan vil I kontrollere, om han overholder alkoholforbuddet? 

- Vi stoler på Nicki og på, at han vil leve op til forbuddet. Vi praktiserer frihed under ansvar. Vi tror, at alkohol er med til at øge chancen for, at en episode som den her sker. Men vi har ikke grund til at tro, at Nicki har et alkoholproblem, sagde Hoftun og fortalte, at den danske angriber allerede er tilbage i træning i morgen.

Nicki Bille kom i søgelyset, fordi han natten til fredag i påsken blev anholdt for at lave gadeuorden i København. Oven på et besøg på PS Bar i indre København skulle han angiveligt have sparket til en parkeringsautomat og et cykelstativ, og da han blev anholdt, skulle han have spyttet efter en betjent samt bidt ham i armen i politibilen. 

Efterfølgende er flere videoer dukket op fra episoden, og det er netop dem, der er kommet angriberen, der slet ikke havde meddelt sin klub om sin tur til København, til undsætning .

For optagelserne, som BT har set, viser, at betjentene går hårdhændet til værks i anholdelsen af Nicki Bille. Landsholdsangriberen beklager sig under anholdelsen om ondt i armen og vejrtrækningsproblemer, da en betjent lægger armen rundt om halsen på ham. Også Nicki Billes ven Marc Larsen, der var med den pågældende aften, har i et interview med Her og Nu fortalt om en Nicki Bille, der havde fået en hård behandling af ordensmagten.

Bille beklager dog stadig hele optrinnet:

- Jeg beklager situationen. Jeg ville gerne have været den foruden. Jeg vil ikke kommentere på selve hændelsen - det vil jeg overlade til min advokat, og det beder jeg folk om at acceptere, sagde Nicki Bille på pressemødet sent torsdag aften.

Den 26-årige dansker har samtidig intet imod at få et alkoholforbud.

- Alkohol er med til at gøre, at folk ændrer sig. Man tænker ikke så hurtigt og så meget over tingene. Jeg har intet problem med det. Det er ikke sådan, jeg sidder derhjemme og ryster, fordi jeg ikke kan få alkohol. Det er ikke, fordi jeg bliver ustyrlig, når jeg drikker. Jeg er havnet i nogle uheldige situationer, men ellers har der ikke været problemer.

- Jeg føler mig uskyldig i den her hændelse. Jeg er glad for, at klubben støtter op om det. Jeg har savnet at spille fodbold, så jeg er glad for at være tilbage. Jeg ser frem til at hjælpe holdet og holde fuldt fokus fremover. Jeg elsker virkelig klubben, sagde Bille, før han kyssede trøjen med Rosenborgs logo på.