Nicki Bille er blevet indsat i et åbent fængsel efter at have brudt alkoholregler.

Den 32-årige tidligere landsholdsspiller afsonede oprindeligt med fodlænke, men er efter et brud på vilkårene indsat til almindelig afsoning, fortæller hans advokat, Asser Gregersen.

»Nicki Bille afsoner nu i Horserød,« siger han.

Nicki Bille blev tilbage i april 2019 idømt fire måneders fængsel for blandt andet at have truet en sygeplejerske og for at have slået en dørmand i det indre København.

Først ankede den tidligere landsholdsspiller dommen fra Københavns Byret, men besluttede sig i stedet hurtigt for at acceptere rettens afgørelse med henblik på at kunne afsone med fodlænke.

I september blev Nicki Bille optaget til afsoning med fodlænke, hvilket betød, at han i stedet for at sidde i fængsel kunne afsone derhjemme med en elektronisk sender om benet.

Afsoningsformen gjorde, at han kunne passe et træningsprogram med henblik på at vende tilbage til fodbolden. Den mulighed synes nu at være forpasset for en stund.

For nyligt brød Nicki Bille et af de vigtigste vilkår for at afsone med fodlænke, og derfor er han indsat til almindelig afsoning i Horserød Fængsel.

Ifølge reglerne må man ikke drikke alkohol, når man afsoner med fodlænke. Det er den regel, Nicki Bille har forbrudt sig imod, for da Kriminalforsorgen rutinemæssigt målte hans alkoholpromille, lå den ikke på nul, som den skulle.

Ifølge forsvarsadvokat Asser Gregersen er der dog tale om et uheld og ikke en bevidst overtrædelse af vilkårne.

»Han har drukket et par øl – Carlsberg Nordic – som han troede var alkoholfri. Det viste sig, at der alligevel er nul komma et eller andet procent i,« siger han.

Asser Gregersen har klaget over Kriminalforsorgens afgørelse, men forventer ikke, at den vil blive gjort om, inden Nicki Bille skal løslades.

»Han har ikke haft til hensigt at indtage alkohol. Han har drukket noget, han troede var fuldstændig alkoholfrit, og så har han bare glemt at læse det, der står med småt. Hvis han ville drikke alkohol, havde han nok købt en almindelig øl,« siger advokaten.

Om Nicki Bille var i god tro eller ej, må være op til retten at vurdere. På fronten af en Carlsberg Nordic står der ganske rigtig, at den er 'alkoholfri', men hvis man vender øllen om og læser på bagsiden, står der med relativt store bogstaver, at den indeholder 0,5 procent alkohol.

Nicki Bille har haft en international fodboldkarierre med kontrakter i blandt andet England, Italien og Spanien.

Uden for banen har hans liv været tumultarisk, og han har fået flere domme for trusler og vold, herunder en dom for at bide en politimand.

Helt galt gik det mellem jul og nytår 2018, hvor Nicki Bille fik skudt armen halvt af med et jagtgevær i sin luksuslejlighed på Islands Brygge. Det var i forbindelse med sin indlæggelse, at han truede en sygeplejerske.

Efter dommen blev Nicki Bille droppet af fodboldklubben Lyngby, men fik en chance hos Ishøj IF.

Han er i dag tilknyttet serieklubben Værebro fra Bagsværd.

Ifølge Asser Gregersen var det meningen, at han under sin afsoning med fodlænke skulle træne sig op igen til at kunne spille fodbold.