Neymar, Kylian Mbappé, Riyad Mahrez … og Andreas Cornelius.

Alle stærke offensivspillere, der nu allesammen har endnu en ting tilfælles: De er blevet behandlet på den velrenommerede sportsklinik Aspetar i Qatar.

For den skadesplagede FCK-angriber traf for nylig en beslutning med klubben om at udnytte landsholdspausen til at få tjekket kroppen i sømmene på stjernernes klinik i ørkenen. 

Det afslører den 30-årige angriber, efter han tirsdag vendte tilbage i kamp og spillede en halvleg mod FC Midtjylland i en Future Cup-kamp. 

Det har været sparsomt med spilletiden for Andreas Cornelius siden comebacket til FCK for lidt over et år siden.
Det har været sparsomt med spilletiden for Andreas Cornelius siden comebacket til FCK for lidt over et år siden. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Jeg har været på Aspetar i Qatar, som er et stort og førende sportshospital, hvor jeg er blevet testet på alle mulige leder og kanter,« siger Cornelius, da B.T. spørger ham til den seneste behandling.

Behandlingen kommer i kølvandet på et voldsomt bumlet forløb siden returen til FCK, hvor Cornelius er blevet ramt af den ene skade efter den anden.

Han afslører videre, at han har har brugt 'ni-ti' dage på klinikken i ørkenstaten.

»Mange af de protokoller, som klubber verden over bruger til genoptræning, de laves på baggrund af forskning dernede.«

»Så det er en mulighed for at optimere, og så er der god træning dernede med alle mulige højteknologiske ting.«

»I bund og grund er de bare foran på forskning og faciliteter, og der er en masse spillere, som bruger det, når de er skadet. Det er et godt tilbud, man kan gøre brug af,« siger Cornelius.

Han er dog ikke vendt hjem med afgørende svar på, hvorfor kroppen har været så besværlig i det sidste knap halvandet år, efter han ellers leverede en næsten skadesfri sæson i Trabzonspor sæsonen inden skiftet til FCK.

»Nej, det har ikke givet svar på den måde. Der er ikke kommet nogen forklaring. Min krop er tip-top og den er, som en eliteatlets krop skal være, som 30-årig. Der er ikke noget, man kan sætte en finger på, så det handler egentlig bare om at komme ind i en god rytme,« siger Cornelius, som dog har fået udelukket mulige årsager til sine massive problemer:

»Det var godt at få testet alting og se, om jeg har nogle svagheder, ubalancer eller noget på formen. Der var ikke noget at se, så det var godt at få udelukket de ting, så jeg ved, jeg kan holde snuden i sporet og køre på.«

Det får han formentlig lov til på lørdag, når FCK møder Vejle. For tirsdagens 45 minutter mod FCM har sendt bomberen en tak tættere på comebacket.

»Det var fint og dejligt at spille igen. Det var en boks, der blev tikket af i forhold til at komme tilbage. Det bliver nu her efter landsholdspausen, jeg er tilbage,« slår Cornelius fast.

Siden comebacket til dansk fodbold sidste sommer er det blevet til 19 kampe og to mål i en pokalkamp for Cornelius.

Lørdag kan den statistik ændres. Hvis kroppen ellers holder.